Natáčení výbuchu v Ordinaci si vybralo svou daň: Zasahovali záchranáři! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Natáčení výbuchu v Ordinaci si vybralo svou daň: Zasahovali záchranáři!

Pro Janu Holcovou to bylo opravdu vypjaté natáčení.
Pro Janu Holcovou to bylo opravdu vypjaté natáčení. (Foto TV Nova)

Kolaps na place! Během natáčení akčních scén v Ordinaci v růžové zahradě byli na místě i skuteční záchranáří a měli plné ruce práce! Po výbuchu obytného domu se udělalo nevolno jedné z komparzistek.

I když se tvůrci snažili pro komparzisty ztvárňující poraněné i mrtvé vytvořit co nejpříjemnější podmínky, jejich souboj s mrazivým počasím byl předem prohraný. „Ti, kteří hráli zraněné a mrtvé, měli těžkou úlohu. Točilo se celý den ve velké zimě, do toho ten kouř. Jedna komparzistka omdlela a musela být ošetřena záchranáři,“ prozradil Aha! zdroj z natáčení.

Přikryté mrtvoly

Ani představitelé záchranářů z kamenické nemocnice to neměli jednoduché. „Věřím, že bude i pro diváky u obrazovek. Ale jak se říká, pro každou parádu se musí trpět. Bylo to poprvé, kdy jsme měli na sobě v exteriéru nové kostýmy a pořádně jsme v nich vymrzli,“ zavzpomínal Radim Fiala (48) coby doktor Hanák. Herečce Janě Holcové (44) nebylo při natáčení moc dobře i z jiného důvodu. „Spousta zraněných, mrtvých. Byla to náročná scéna. Snažila jsem si to nepřipouštět, ale příjemné to nebylo. Dívat se na lidi přikryté plachtou,“ přiznala šéfka seriálové záchranky Zita.

Reálná hrozba

Naštěstí ale byly přítomny i skutečné záchranné složky složené jak z profesionálních tak dobrovolných hasičů. „Jde o odborníky. Jsou cvičení na samostatné zdolání požáru. Také technika je reálná, denně vyjíždí k výjezdům a zachraňuje,“ vysvětlil režisér Braňo Holiček (34).

Nová technologie, více emocí

Již první lednové díly jsou natočeny novou technologií snímání. „Svět se vyvíjí a my s ním držíme krok. Ordinace se tak díky zásadní inovaci ve způsobu snímání stává prvním a jediným dlouhodobým seriálem v Česku, natáčeným filmovým způsobem,“ říká programová ředitelka Alex Ruzek. Kamery jsou hercům mnohem blíž a neuteče jim téměř nic.

Co nás čeká v Ordinaci a v Ulici? Šéfky úspěšných seriálů v Blesku

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.