Vánoční abeceda Karolíny Plíškové: Kapra jen lovím, koňak ochutnám... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Vánoční abeceda Karolíny Plíškové: Kapra jen lovím, koňak ochutnám...

Karolína Plíšková
Karolína Plíšková (Martin Sekanina (Blesk))

Jak tráví největší svátky roku? Co tenisová hvězda Karolína Plíšková (29) miluje na Vánocích? A jak se vypořádává s přísnou životosprávou? To vše a mnoho dalšího prozradila deníku Aha! v exkluzivní vánoční abecedě.

Advent
Pravidelně ho trávím pracovně, tedy na kurtech. V časech adventů je příprava na další sezonu v plném proudu. Ale zapaluji svíčky a snažím se vychutnat si večery v pohodové atmosféře.

Betlém
Ráda se na ně dívám a řada z nich mě opravdu zaujala svým zpracováním a krásou. V dětství mě pak hodně zajímaly příběhy všech postav.

Cukroví
Vánoce si bez něj neumím představit. Letos jsem sice neměla čas péct, ale těším se na pravidelnou dávku od maminky. Manžel Michal si tentokrát poručil i netradiční proteinové cukroví, které připravuje jeho babička. No, jsem na to zvědavá... (smích)

Dárky
Pečlivě si vedu seznam, kde mám všechny rodinné příslušníky a kamarády a k nim už zakoupené dárky. Ráda nakupuji s předstihem, abych to nemusela honit na poslední chvíli.

Exotika
Letos jsem vlastně celý adventní čas trávila v teple na Tenerife a domů se vracím až před Štědrým dnem. O to víc se těším, až nasaju tu pravou atmosféru. Ale mám za sebou i vyloženě exotické Vánoce, předloni jsem hrála na Štědrý den exhibici v Thajsku.

Fronty
V mém životě se pořád na něco čeká – na zápas, na letadlo atd., fronty mě samozřejmě vůbec nebaví. Proto je lepší se jim vyvarovat a nakoupit s předstihem. Ráda také dárky i jídlo nakupuju online.

Gurmán
Za toho se vyloženě nepovažuju, ve výběru jídla jsem dost konzervativní. Většinu roku jím těstoviny, ryby, maso, rýži. Když je ale volno, ráda si dám pizzu a hlavně typicky české jídlo jako svíčkovou, kachnu nebo řízek.

Hvězda
vánoční Jeden ze symbolů Vánoc, nikdy nesmí chybět ani u nás doma na vánočním stromku.

Instagram
V dnešní době je to nedílnou součástí života naší generace. Snažím se tam ukázat fanouškům hlavně zákulisí svého tenisového života. Ale ráda se podělím třeba i o zážitky z Vánoc.

Ježíšek
Dodává Vánocům u nás to pravé kouzlo. Když jsou s dětmi, které na Ježíška věří, je to úžasné. Máme v rodině holky (Michalova dcera a moje sestra) a píšeme dopisy Ježíškovi, čekáme, až zazvoní zvoneček. Je to krásné.

Kapr
Toho hlavně lovím během rybaření, k jídlu si dám raději řízek.

Lenošení
Dokonce i já si ho letos na dva dny během svátků dopřeju. Ale třeba loni jsem i na Štědrý den byla na kurtu.

Mše
V poslední době na ně nechodím, ale párkrát jsem byla a pokaždé to bylo moc fajn. Další tradice, kterou mám na Vánocích ráda.

Nakupování
To je moje velká vášeň. Nakupuju prakticky pořád, v průběhu celého roku. Díky cestování po celém světě mám hodně možností a velký výběr. Snad moje letošní úlovky udělají blízkým pod stromečkem radost.

Ozdoby
Mám několik barevných kombinací a každý rok moc ráda zdobím. Stromeček, interiér bytu i třeba terasu.

Pohádky
Ty miluju! České pohádky jsou úžasné. I na ně se dívám po celý rok, spoustu z nich jsem viděla minimálně desetkrát. Popelka, S čerty nejsou žerty, Tři bratři a spousta dalších. Letos poběží v televizi nonstop a nemůžu se dočkat.

Rodina
V tom vidím největší smysl Vánoc. Aby byla rodina pohromadě. Během těch pár dní před odletem do Austrálie navštívíme postupně celou rodinu.

Stromeček
Letos mi ho přivezl táta s předstihem, ale zdobit budeme až těsně před Vánoci po návratu ze soustředění. Tentokrát bude menší než loni, ale trvám na tom, aby byl živý. Mám ráda tu vůni.

Tenis
Letošní Vánoce na něj aspoň na ty dva dny zkusím nemyslet a nepůjdu ani hrát. Pak už se ale těším, až vezmu raketu do ruky a vyrazím na turnaje do Austrálie, která patří mezi mé nejoblíbenější destinace.

Uklízení
Určitě budeme mít uklizeno a připravenou štědrovečerní tabuli, ale zase to nepřeháním v tom smyslu, že bych na Vánoce podnikala zásadní generální úklid.

Vaječný koňak
Alkohol skoro nepiju, ale je pravda, že koňak mi chutná. Maminka dělá každý rok domácí, takže i letos určitě ochutnám.

Zlaté prasátko
To můžu s jistotou říct, že nikdy neuvidím (smích). Na Štědrý den chodíme pravidelně na vánoční oběd s rodinou do jedné oblíbené restaurace a letos tomu nebude jinak.

Turnaj mistryň: Plíšková v semifinále padla, finále slaví Bartyová.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.