Výhra lyžařky Ester Ledecké (24): 5 kouzel jejího úspěchu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Výhra lyžařky Ester Ledecké (24): 5 kouzel jejího úspěchu

Video se připravuje ...

Mohla by soupeřkám zapět hit Britney Spearsové »Jejda, zase jsem to udělala«. Senzační Ester Ledecká (24) si v pátek na lyžích zopakovala zlatý závod z olympiády v Koreji a vyhrála sjezd SP v Lake Louis. V čem si jsou oba kouzelné triumfy podobné?

Vítězné číslo 26

Měla by požádat, jestli by s tímhle číslem nemohla jezdit každý závod. Stejně jako v Koreji i v Kanadě vyrazila na trať jako šestadvacátá. A opět si dojela pro prvenství ve chvíli, kdy už soupeřky přijímaly gratulace. „Žádný závod není hotový, dokud není Ester v cíli,“ zdůrazňovali komentátoři. „Pro mě je každé číslo šťastné. Nejsem pověrčivá. Ale Tomas (Bank), ten by určitě řekl, že je to tím číslem,“ smála se Ester.

Čachry se startem

Těžké povětrnostní podmínky a kvůli nim zkrácená trať. Jestli to někoho dokáže rozhodit, pak rozhodně ne Ledeckou. Na olympiádě start o hodinu a pár výškových metrů níž posunul ostrý vítr, v pátek to samé zavinil sypající se sníh. „Bylo skvělé, že nás vůbec nechali závodit, protože tu od rána sněžilo. Tomas byl přesvědčený, že závod nepustí, ale to víte, televize a sponzoři se neptají,“ uvedla.

Nevěřícná Ester

Už se z toho stalo přísloví značící, že je někdo tak překvapený, že mu to lze vyčíst v tváři. Prostě: „Tváříš se jako Ledecká pod kopce.“ I tentokrát Ester po dojezdu jen stála a zírala na tabuli, na které svítili u jejího jména velká jednička. Teda žádné juchání. „Já to tak mám po každém závodě. Ještě dlouho po dojezdu jsem duchem na trati a říkám si, co musím vylepšit. Pak teprve řeším výsledek,“ vysvětlila obojživelnice.

Celý článek najdete v tištěné verzi Aha!

Ledecká o reprezentační smlouvě a plánech před sezonou. Proč nepřijde na Hrad?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.