Nepochopitelný ortel! Harry a Meghan si už ani neškrtnou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Nepochopitelný ortel! Harry a Meghan si už ani neškrtnou

Princ Charles by Harryho a Meghan asi nepotěšil.
Princ Charles by Harryho a Meghan asi nepotěšil. (Foto ara)

Přestože je královna Alžběta II. (93) v neuvěřitelné kondici, doba, kdy zaujímá vládu nad celým královstvím, se pochopitelně vzhledem k jejímu věku nezadržitelně krátí. Na trůnu ji vystřídá princ Charles. Jenže od chvíle, kdy se tak stane, nastanou nejspíš pro královský pár ze Sussexu hodně hubené časy.

Britská královna už přesouvá část svých povinností na syna Charlese delší dobu. Je jasné, že při svých letech už na všechno sama nestačí. „Plány na to, aby se Charles ujal moci, už nějaký čas probíhají. K přesunu moci na jeho osobu už dochází. Jejímu Veličenstvu už je přes devadesát a pochopitelně nezvládá tolik práce,“ píše deník The Sun.

Ještě před pěti lety zvládala královna okolo 600 oficiálních vystoupení za rok. Vloni už jich bylo jen 283. Princ Charles jich vykonal 507. S dalšími povinnostmi pak pomohli princezna Anna, princ William a ostatní členové rodiny. „Skandál okolo Andrewa a Epsteina umožnil Charlesovi dokázat, že je schopný vést firmu. Nic totiž není větší než institut královské rodiny,“ dodal The Sun.

Jenže s tím se pojí i nepříjemnost pro Meghan a Harryho. Jelikož Charles a William dlouho volají po tom, aby se oficiální část královské rodiny zmenšila. To znamená, že by v zastupování státu působili jen přímí následníci trůnu a jejich partneři. A jen ti by byli placení z peněz daňových poplatníků. Proto ani královský pár ze Sussexu by nemohl logicky státní rentu čerpat. Zatím se odstavení dotklo jen prince Andrewa kvůli jeho skandálnímu propojení s Epsteinem. Podle uvedeného zdroje ale stejné rozhodnutí Harryho a Meghan nemine.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.