Otec osmi dětí z Mise nový domov: Dům mu vzala velká voda a... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Otec osmi dětí z Mise nový domov: Dům mu vzala velká voda a...

Mise nový domov
Mise nový domov (TV Nova)

Ke svým čtyřem dětem si vzal do péče další čtyři z dětského domova. Jenže pak učiteli Tomášovi (49) z pořadu Mise nový domov zničila povodeň dům a manželka od něj utekla. Podle zjištění deníku Aha! skončila na ulici.

Ještě před šesti lety fungovala jejich velká rodina skvěle. Manželům se narodil nejmladší Mikuláš (6), zabydlovali se ve skromném, leč útulném domku. V roce 2013 ho ale zničila povodeň a záhy nato od rodiny odešla maminka. Tomáš tak zůstal na všechno ze dne na den sám. „Její odchod mě hodně zasáhl, ale nechci být zahořklý a nechci, aby se náš vztah odrážel na dětech, protože jsou pro mě prvořadé. Pokud manželka chtěla od nás odejít, tak jsem jí nechtěl bránit,“ svěřil Aha! učitel Tomáš.

Chronická nespavost

„Učitelský plat už není tak hrozný, jak tomu bývalo. Aktuálně u mě žijí čtyři děti, protože se po natáčení vrátila Anička. Květuška teď začala pracovat jako uklízečka, tak zbytek teď už zvládnu uživit,“ prohlásil. Další děti už odrostly a mají vlastní život. Jenže se objevily zdravotní problémy. Jeho blízcí moc dobře vědí, že kvůli stresu trpí chronickou nespavostí, ke které se přidávají další potíže. A k tomu si dělá starost i o manželku, která po odchodu z domova skončila neslavně. „Nějakou dobu žila na ulici, ale teď si našla bydlení a práci. Doufám, že bude líp. My jsme vždycky v kontaktu byli. Nejdelší prodleva byla asi tři týdny,“ dodal.

Protipovodňová zeď

Přestože mu velká voda vzala skoro všechno, o stěhování ani náhodou neuvažuje. „My jsme tady doma. Ani když to byl dům hrůzy, tak jsem se nechtěl domova vzdát. A teď? Určitě ne! Máme dům, na který věnovali peníze lidé z celé republiky. Navíc dneska je tady protipovodňová zeď a já věřím, že by nás ochránila,“ uzavřel optimisticky Tomáš. Další díl Mise nový domov sledujte příští středu od 20.20 na TV Nova.

Pomoc od lidí

Rekonstrukce byla tak nákladná, že rozpočet štábu Novy nestačil. Chybějící peníze na novou střechu nad hlavou tak vybrali od lidí. Díky divákům nakonec během 10 dnů shromáždili neuvěřitelných 900 tisíc. „Všem děkuji! Díky tomu se můžu věnovat rodině. Nejsem příliš manuálně zručný, takže i tohle odpadlo a já jsem za to šťastný. Nemusíme chodit venkem, dům není vlhký, což má vliv na naše zdraví, máme novou střechu. Prostě pohádka,“ raduje se.

Mise nový domov: Učiteli pomáhala celá republika!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.