Mise nový domov: Hrozné tajemství beznohé Jany | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Mise nový domov: Hrozné tajemství beznohé Jany

Maminka Jana s Karolínkou a Kristýnkou.
Maminka Jana s Karolínkou a Kristýnkou. (Foto TV Nova)

Dcerky pláčou hlady a jejich máma Jana (47), která zahučela do exekucí, jim musí dávkovat i chleba. Na osudu rodiny v Misi nový domov se podle zjištění Aha! podepsal hlavně otec. Bručí v base a nedává jim skoro ani korunu.

Kvůli svému hendikepu nevěřila, že by ji mohl mít někdo rád. „Na začátku našeho vztahu jsem věděla, že kdysi byl ve vězení za alimenty a za majetkovou trestnou činnost. Myslela jsem si ale, že to byly hříchy mládí,“ svěřila deníku Aha! maminka čtyř dětí příběh, který nebyl ani na kamerách Mise nový domov. Otec Kristýnky (14) a Karolínky (9) si ji ale nikdy nevzal.

13x souzen

Pravdu o otci svých dvou dcer se dozvěděla až od soudkyně, když žádala o alimenty. „Byl prý souzen už třináctkrát. Kdybych tenkrát neseděla na vozíku, tak se tam položím. Byl to hrozný pocit. Najednou zjistíte, že člověka, se kterým jste žila, neznáte,“ dodala důvěřivá žena, která spadla do dluhové pasti, aby svým dětem měla vůbec dát co k jídlu. Otec holčiček je momentálně znovu ve výkonu trestu asi na pět let a na své dcery platí občas. „Někdy 49 korun, někdy 390 Kč,“ vypočítala.

Hledá práci

Není divu, že starší Kristýna svého tátu zatím vídat nechce. Na rekonstrukci bytu by tak rozhodně finančně nedosáhla, až Mise nový domov jí pomohla žít normálně. „Máme krásnou koupelnu, kde se mohu na sedátku osprchovat a mám zrcátko, do kterého každý den koukám a říkám si větu, kterou mi každý den volala moderátorka Terezka Pergnerová – ty si zasloužíš dobré věci,“ řekla dojemně. Teď by si chtěla najít hlavně zase práci. „Ozvalo se hodně lidi, kteří mi chtějí pomoci. Moci pracovat, nemuset se spoléhat na ostatní a sama zabezpečit děti. To bych si přála,“ uzavřela Jana, které kvůli otravě krve po narození Kristýnky museli amputovat nohu. 

Přišla i o prso

Největší strach má teď Jana z návratu rakoviny, kterou prodělala a kvůli které si skoro sáhla na život. „Vzali mi prso a celý spodek. Chemoterapii i ozařování mám za sebou. Lepší se to. Další kontrolu mám až v lednu, což je super, že až za tři měsíce, protože to je pro mě známka toho, že to je na dobré cestě,“ popsala otevřeně. Strach z toho, že se nemoc vrátí, má ale pořád. „Nevím, kdo by se postaral o holky,“ dodala.

Jana je dlouhodobě zkoušená osudem i vlastní naivitou. Životem putuje na vozíku se dvěma igelitkami a čtyřmi dětmi.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
janakveton
23. 11. 2019 • 16:10

Má přece sestru, která s ní komunikuje! A kde jsou ti její dva synové?! Vzal mě ten příběh taky, ale bylo tam hodně nevyjasněného. Rovněž mě trochu zarazilo, že jsou všichni poměrně dost při těle.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.