Pergnerová v slzách: Vražda v pořadu Mise nový domov | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pergnerová v slzách: Vražda v pořadu Mise nový domov

Terezu Pergernerovou jejich příběh dojal jako žádný jiný.
Terezu Pergernerovou jejich příběh dojal jako žádný jiný. (Foto TV Nova)

Alkohol ho připravil o všechno. Nejdřív se Milanovi (39) rozpadla rodina, když jeho žena propadla pití. Jeho sestru Olgu (†29), mámu čtyř holčiček, pak ubodal v opilosti přítel Zdeněk (43). Všechno tak zůstalo na zoufalém muži z Mise nový domov.

Během chvilky byly děti bez mámy a on bez sestry, kterou se snažil celý život chránit. Oba totiž vyrůstali v rodině alkoholika a epileptičky. O mladší sestru Olgu se tak staral prakticky sám. Čtvrtého srpna 2017 ale jediného sourozence ztratil. Tragicky. V opilecké žárlivosti maminku čtyř dětí totiž napadl žárlivý přítel nožem a bodal do ní jako smyslů zbavený. Olga po jeho běsnění zůstala ležet v kaluži krve na schodech v jednom z ostravských bytových domů. Její bezcitný vrah utekl, aniž by se staral, co bude s Petrou (8), Olgou (6) a jejich dvěma mladšími sestřičkami dál.


Pěstounská péče


„Byla osm minut mrtvá a oživili ji. Pak jim zkolabovala v sanitce. Taky ji nahodili, ale ve špitále zemřela. Ztratila moc krve,“ prozradila Olžina kamarádka. Bratr Milan se zcela samozřejmě rozhodl, že si ke svému synovi a k očekávanému miminku s novou přítelkyní Lenkou vezme všechny neteře do péče. Jenže podmínky, v nichž žil, mu plán na zachování rodiny dočasně znemožnily. Domov u něj tak prozatím našly jen dvě starší dívky. Dvě mladší musely být umístěny do pěstounské péče a zedník Milan se rychle pustil do budování půdní vestavby, aby mohli být všichni spolu.


Strach o vztah


„Jiná možnost, než si je vzít, mne ani nenapadla – rodiče ani sourozence už nemám. O holky se postarám nejlépe, jak budu umět,“ prohlásil Milan, který má z předchozího vtahu syna Kubu. Zůstal na něj sám, když se vztah s jeho matkou rozpadl kvůli její závislosti na alkoholu. Přítelkyni Lenku by nerad ztratil, jenže se bojí, že pokud bude pracovat tak intenzivně jako dosud a nebude mít čas na stávající rodinu, vztah by mohl vzít taky za své.


Nečekané slzy


Jeho příběh byl tak silný, že slzy neudržela ani otrlá moderátorka Tereza Pergnerová (45). Během natáčení propukla v pláč. „Máme příběhy plné bolesti, které po dobu natáčení procházejí bouřlivým vývojem a končí vesměs radostně, ale také poznáním. Protože my všichni, co na Misi pracujeme, se vlastně vzděláváme a učíme. Učíme se od našich hlavních hrdinů. To oni jsou našimi lektory, protože ledacos překonali, dokázali v rámci možností uchopit svůj život, a to je obdivuhodné,“ řekla k tomu Tereza. Premiérový díl můžete sledovat už dnes od 20.20 na Nově.

26 bodných ran


Tragédie se stala 4. srpna 2017 v podvečerních hodinách. Olga poprosila přítele, aby otevřel lahev vína, a hned nato mu oznámila, že se s ním rozchází kvůli jinému﷯. Opilý Zdeněk vybuchl a začal jí sprostě nadávat. V nestřežené chvíli vzal v kuchyni nůž a vyběhl na chodbu. Nicnetušící Olga za ním, on se přímo ze schodiště otočil a na přítelkyni zaútočil﷯. Zasadil jí 26 brutálních ran hlavně do krku a horní poloviny těla. Ty měly být v takovém pominutí smyslů, že po nich na chodbě byly objeveny zářezy na zdi. To měly být rány, kterými Olgu minul. Žena svým zraněním, především srdce, plic a žaludku, v nemocnici podlehla. Bezcitný vrah se pak před spravedlností snažil ukrýt u matky v Havířově. Policie ho ale dopadla a on se činu doznal s tím, že ho hluboce lituje. To ale soudce neobměkčilo – do vězení ho poslal na 17 let.

Mise nový domov: Vražda změnila rodině život!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.