Srdnatý krok Williama: Tvrdé vymezení vůči černé ovci rodiny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Srdnatý krok Williama: Tvrdé vymezení vůči černé ovci rodiny

Princ William se proti strýci ohradil.
Princ William se proti strýci ohradil. (Reuters)

Syn královny Alžběty II. je v maléru až po uši. Skandál kolem miliardáře Epsteina, který dopadá i na jeho hlavu, mu momentálně nejspíš působí nejednu bezesnou noc. Princ Andrew ale naštval i panovnici, jež vyslala světu zprávu, že prozatím jako člen královské rodiny končí. Své k tomu řekl teď i princ William.

Černá ovce rodiny Andrew se musel podel webu Nový čas vzdát všech oficiálních rolí a taktéž honoráře ve výši čtvrt milionu liber. On sám pak v oficiálním prohlášení zmínil, že jako představitel státu končí na dobu určitou. Něco jiného ovšem tvrdí zdroje blízké dalším členům paláce. Princ Charles, a zejména prý i princ William chtějí, aby byl z rodiny vyškrtnutý napořád.

V praxi to znamená, že se princ Andrew nebude moct zúčastnit žádných oficiálních aktivit, pozvaný bude jen na soukromé oslavy narozenin a Vánoc. Doživotně bohužel bude muset obětovat vysokou rentu. To ho bolí nejspíš nejvíc. „William se podílí na rozhodnutích o monarchii stále více, není žádným velkým fanouškem strýce Andrewa,“ uvedl dle citovaného webu zaměstnanec Buckinghamského paláce v rozhovoru pro Sunday Times.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.