Rošetzký z Byl jednou jeden polda: Prodělal 13 operací! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rošetzký z Byl jednou jeden polda: Prodělal 13 operací!

Usměvavý herec bolesti nedává znát.
Usměvavý herec bolesti nedává znát. (Foto ČT, Herminapress.cz, ara)

Prokletý ročník 1989! Zatímco Petra Martincová (51) alias Boženka z filmu Byl jednou jeden polda prodělala během osmi let šest potratů, její spolužák z DAMU Otto Rošetzký (54) zase po bouračce na motorce absolvoval 13 operací nohy!

Osudné mu bylo ráno 2. listopadu 2007. „Měl jsem naložené maso a těšil se na grilovačku s bývalými spolužáky,“ vzpomíná Rošetzký, kterého si ještě na DAMU herecký ročník 89 zvolil jako svého šéfa a tato funkce mu zůstala i po absolutoriu.

Skvělí lékaři

Tentokrát ale na třídní sraz nedorazil. „Jel jsem na motorce a nějaký devatenáctiletý řidič do mne najel autem a pod kotníkem mi takřka amputoval nohu. Naštěstí se ji ale úžasným lékařům vojenské nemocnice podařilo zachránit,“ svěřil deníku Aha! herec, kterého můžete znát třeba ze seriálů Ulice či Případy 1. oddělení.

Speciální boty

„Měl jsem o dva a půl centimetru kratší nohu, a tak mi režisér Peter Kracík nechal vyrobit speciální boty, abych na jevišti nepajdal,“ prozradil Rošetzký s tím, že po poslední operaci kyčlí už má naštěstí obě spodní končetiny stejně dlouhé.

Velké bolesti

Stále ho ale provázejí velké bolesti. „Bolesti mám strašné, nemůžu nohu ohýbat, ale zvykl jsem si s tím chodit. Akorát se nemůžu věnovat svému oblíbenému lyžování, ale tak jsem se pustil do golfu a už deset let ho hraju. Asi ne moc dobře, zato rád,“ dodal Otto se smíchem a utíkal na zkoušku nové hry Rozparovač v pivovaru, která bude mít premiéru 9. prosince v Počernickém pivovaru.

Ročník vzletů i pádů

Otto Rošetzký byl spolu s Karlem Dobrým (50), Michalem Malátným (49), Hanou Ševčíkovou (49) či již zmíněnou Petrou Martincovou prvním hereckým ročníkem, který dovedl k absolutoriu na pražské DAMU výjimečný český herec Boris Rösner (†55). Nelehké osudy těchto spolužáků přibližuje i dokument České televize Ročník 89, který režíroval Ondřej Kepka (50).



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.