Šok v královské rodině: Pravda o manželství královny Alžběty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šok v královské rodině: Pravda o manželství královny Alžběty!

Královna Alžběta II. a princ Philip
Královna Alžběta II. a princ Philip (Foto: ara)

Alžběta II. a princ Philip jsou spolu od roku 1947. Po letech spokojeného manželství vyšla najevo pravda o jejich vztahu. Rodiče budoucí královny totiž s jejím nastávajícím nesouhlasili.

Od začátku jejich vztahu jim nebylo přáno. Rodiče Alžběty II. sňatek s Philipim neschvalovali. "Král a královna byli zděšeni. Myšlenka, že by se mohl stát jejich zetěm, byla velmi nepříjemná. Proč si nehodlá vzít respektovaného anglického vévodu? Ano, byl sice princem Řeckým a Dánským, ale Řecko se pravidelně zbavovalo svých královských rodin. A on sám neměl žádné peníze, "tvrdila tehdy princezna Pamela, dcera Philipova strýce.  

Avšak nedostatek financí a původ nebyl jedinou překážkou jejich vztahu. Dle webu pluska.sk byl Philip známý svou veselou povahou a specifickým smyslem pro humor, což se v Británii příliš nenosilo. A protože budoucí královna Alžběta byla známá zase spíše rezervovanější projevem, nabízela se tak otázka, jestli se k sobě vůbec hodí.  

Philip se narodil na řeckém ostrově Korfu jako Philippos, princ řecký a dánský. Jeho rodiči byli Andreas, syn řeckého krále Jiřího I. a princezna Alice z Battenberg. V roce 1922 byl evakuován z Řecka a spolu s otcem zbaven řeckého občanství. Poté, co přijal britské občanství, stále více vyčnívala spřízněnost s německými rody, některé jeho sestry se totiž vdaly za německé šlechtice nacistického hnutí.  

Alžběta a Philip si však prosadili svou a 20. listopadu 1947 se uskutečnila jejich svatba. Na začátku jejich manželství pracoval princ Filip na Maltě pro královské námořnictvo. Alžběta tam žila s ním, zatímco jejich dvě děti, Charles a Anne, bydlely stále v Anglii. Během manželství se také opakovaně objevily spekulace, že byl Philip nevěrný. Princ během mladí údajně často navštěvoval pánské kluby, tyto spekulace ale nikdy nebyly potvrzeny.

Ikonické outfity britské královny Alžběty II.:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.