Trump na návštěvě u královny: Meghan radši zůstala doma! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Trump na návštěvě u královny: Meghan radši zůstala doma!

Královna držela dekorum, vévodkyně tento rukotřas vynechala.
Královna držela dekorum, vévodkyně tento rukotřas vynechala. (Foto Reuters)

Čtyřdenní cestu po Velké Británii, Irsku a Francii zahájil včera americký prezident Donald Trump (72) s manželkou Melanií (49) audiencí u britské královny Alžběty II. (93). Dnes se sejde s britskou premiérkou Theresou Mayovou (62).

Čaj s princem Charlesem (70), položení věnců k hrobu neznámého vojína ve Westminsteru a slavnostní banket a recepce v Buckinghamském paláci – sídle britské monarchie. To byl včerejší program prezidentského páru Spojených států. Melania po vystoupení z prezidentského speciálu zaujala šátkem značky Burberry asi za 8250 korun. Z letiště zamířili ubytovat se do luxusního hotelu Corinthia, kd prý obsadili celé patro.
Slavnostního banketu se odmítli zúčastnit někteří politici. Třeba šéf opozičních labouristů Jeremy Corbyn (70) nebo předseda dolní komory parlamentu John Bercow (56). Ten podle britských médií nejspíš ani neumožní Trumpovi promluvit před poslanci, což je pocta, které se dostává všem hlavám státu.


Ani vévodkyně Meghan (37), rodilá Američanka, která před svatbou s princem Harrym (34) Trumpa kritizovala, setkání s hlavou státu neabsolvovala. Podle Trumpa je „sprostá“. To alespoň zaznělo v rozhovoru pro britský bulvár The Sun. Trump ale později na sociální síť napsal, že o ní nic podobného nikdy neřekl. Během návštěvy se očekávají v celém Londýně protesty.

Donald Trump mluví o překonávání zdí:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.