Marek Taclík: Těžká cesta z exekuční pasti. Víme, jaký balík musí platit každý měsíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Marek Taclík: Těžká cesta z exekuční pasti. Víme, jaký balík musí platit každý měsíc!

Marek Taclík
Marek Taclík (Profimedia.cz)

Je jedním z nejlépe placených českých herců a jen za televizní reklamy vydělal balík. Jenže jak už deník Aha! informoval, má Marek Taclík (46) na krku dluhy. Až teď, po letech jednání s věřiteli, mu úřady přikleply tzv. oddlužení. Pět let bude platit 24 tisíc korun měsíčně!

Dluží bance, sociálce i dopravnímu podniku. I když jde z role do role, tak se mu podle dostupných dokumentů kolem krku stahuje dluhová smyčka za bezmála čtyři a půl milionu. Jelikož své finanční hříchy nechával dlouho vyhnít, dostal se otec dvouleté Matyldy až do exekuce. Nezbývalo mu nic jiného než vyhlásit osobní bankrot a pustit se do byrokratického kolečka po úřadech. Jenže první insolvenční návrh sepsal chybně, protože ho nepodal přes akreditovanou osobu. Soudce mu tak vyhověl až teď – podle zjištění Aha! už mu konečně běží oddlužení formou splátkového kalendáře.

Odnikud nikam

Každý měsíc si tak musí část výdělku škrtnout, protože putuje k věřitelům. Soud herci uložil, aby následujících pět let nebo do úplného zaplacení všech pohledávek platil 24 tisíc měsíčně. Jedině tak by mohl vyklouznout z kolotoče dluhů. V posledních měsících se snaží své finance vyřešit. Kromě rolí kývl i na reklamní kampaň s Marií Doležalovou (31), díky níž by mohl podle odborníků inkasovat i částku se šesti nulami.

Dluhová past

Před 13 lety na tom byl Marek úplně jinak a právě nedostatek práce ho dostal do problémů. V roce 2004 totiž natočil pouze jediný film – Milenci a vrazi – a další dva roky neměl do čeho píchnout. Zlom nastal až v roce 2008, kdy se rozjel seriál Kriminálka Anděl, v němž dostal roli vyšetřovatele Olivera Hajna. Pak už točil i pět snímků ročně, seriály pro televize, a dokonce tančil ve StarDance.

Lístek za všechny prachy

Herec si na potíže zadělal dost nešťastným způsobem. Třeba v roce 2016 ho chytil revizor v MHD bez lístku, který stojí 25 korun. Jelikož na pokutu jaksi zapomněl, vyšplhal se mu dluh na tři tisíce korun.

Marek Taclík: Nemůžeme končit každé představení ve skutečné krvi

Video se připravuje ...



Přečtěte si
DWEI
19. 11. 2019 • 08:21

libor17@ - přesné a výstižné

libormer
19. 11. 2019 • 06:38

Ono MHD zní líp než automaty a pití

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.