Jiřina Bohdalová: Přišla o roli kvůli horoskopu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jiřina Bohdalová: Přišla o roli kvůli horoskopu!

Jiřina Bohdalová má důvod ke smutku. Nedávno promluvila nad rakví celoživotního kamaráda Karla Gotta (†80), teď odešel další přítel, režisér Jasný.
Jiřina Bohdalová má důvod ke smutku. Nedávno promluvila nad rakví celoživotního kamaráda Karla Gotta (†80), teď odešel další přítel, režisér Jasný. (Foto ČTK/Kateřina Šulová, ara)

V pátek vpodvečer zemřel Vojtěch Jasný (†93), scenárista a režisér jednoho z nejslavnějších československých trezorových filmů Všichni dobří rodáci. Vedle Radoslava Brzobohatého (†79) v něm mohla zazářit i Jiřina Bohdalová (88), té ale Jasný roli vzal. Poradily mu to hvězdy!

Slavnou herečku, která si společně s Janem Werichem zahrála v Jasného předchozím filmu Až přijde kocour z roku 1963, zpráva o Jasného smrti zasáhla. „Ježíš, tak Vojtin zemřel..,“ zanaříkala, když se od Nedělního Aha! o kamarádově smrti dozvěděla. „Vzpomínat na něj budu jedině s láskou. Byl to zajímavý člověk mezi nebem a zemí, měl svůj svět, do kterého málokoho pustil,“ dodala.

Jak vybíral herce
A prozradila i jedno doposud utajené tajemství Jasného nejslavnějšího snímku! „Když obsazoval své filmy, dělal si na každého herce horoskop. Patřila jsem do takové jeho stáje, takže mi říkal o jedné takové malé roličce pro film Všichni dobří rodáci, ale pak si na mě udělal předpověď a nevyšla jsem mu v něm! Proto mě nakonec nepozval ani na zkoušku a tu roli mi nedal, hrála ji jiná herečka. Nechci ji jmenovat, to se nedělá. Ale moc jsem toho litovala, hrát ve Všech dobrých rodácích by pro mě byla čest,“ svěřila Nedělnímu Aha! populární herečka.

Přítel Redforda
S režisérem byli v kontaktu i po jeho odchodu z Čech. „Sešli jsme se spolu jednou i v Americe. Moc obdivoval Roberta Redforda, se kterým se i znali, říkal mu Bobby,“ usmívá se Bohdalová. „Byl strašně hodný, úplně ho v duchu slyším, jak pomalu uvážlivě mluvil, a stejně tak i natáčel své filmy. Prostě velký kumštýř,“ loučí se herečka letos už s několikátým dobrým kamarádem.

Více najdete v tištěném vydání Nedělního Aha!

Na nejdojemnější řeč za zesnulého Karla Gotta v podání Jiřiny Bohdalové se můžete podívat zde: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.