Havlová hoteliérkou! Převratné změny na Hrádečku místním nevoní | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Havlová hoteliérkou! Převratné změny na Hrádečku místním nevoní

Dagmar Havlová na chalupu nejezdí.
Dagmar Havlová na chalupu nejezdí. (Foto Aha! – Marek Hofman a Pavel Machan, ara)

Okolí proslulé chalupy Václava Havla (†75) na Trutnovsku projde velkou stavební proměnou. Má zde vyrůst hotel s parkovištěm, za vším prý stoji exprezidentova vdova Dáša. Co na to starousedlíci?

Majitelka zdejších pozemků Dagmar Havlová (66) chce prý nechat podle MF Dnes kousek od chalupy vybudovat Hrádeček Resort. Projekt se má skládat z apartmánů a hlavní budovy, chybět nebude ani muzeum Václava Havla s rozhlehlým parkovištěm! Pro ctitele památky známého spisovatele a politika jistě skvělá zpráva, jak ale podobný extrémní zásah do okolí vnímají místní obyvatelé?

„Není k tomu příjezdová cesta a ani tu není zavedena elektřina nebo voda," lamentuje jeden. „Paní Dagmar sem nejezdí a ani s námi nekomunikuje. Pokud tady něco začne stavět, tak by mě zajímalo, odkud vezmou vodu, tady není," stěžuje si podle zmiňovaných novin zase druhý. 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.