Obchody o státních svátcích: Víme, kde si (ne)nakoupíte! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Obchody o státních svátcích: Víme, kde si (ne)nakoupíte!

...
... (istock.com)

Jsou před námi dva státní svátky. Den české státnosti 28. září a o měsíc později 28. října Den vzniku samostatného československého státu. V tyto dny si budou užít volna i zaměstnanci obchodních center a větších prodejen. Podle zákona totiž obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít zavřeno.

Zákon, který přinutil větší obchodníky mít zavřeno o sedmi státních svátcích, platí od července 2016. U velkých obchodních center záleží na jednotlivých prodejnách, jestli budou mít na Den české státnosti otevřeno, respektive na tom, jestli jejich plocha přesahuje 200 metrů čtverečních. Zda váš oblíbený obchod bude mít otevřeno, naleznete na webových stránkách nebo na sociálních sítích daného obchodního centra.

Dle webu eXtra.cz velké prodejny jako Tesco, Albert, Kaufland, Globus, Penny Market nebo Lidl musí mít kvůli zákonu zavřeno. Menší prodejny Tesco Express, Coop a Albert mají otevřeno ve standardní otevírací době.

Pokud jste měli v plánu během státního svátku zvelebit vaše bydlení, musíme vás zklamat. Ve velkých hobby marketech Bauhaus, Obi, Hornbach nebo Baumax bude 28. září je také zavřeno.

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.