Zdeněk Pohlreich hýří optimismem: Už se tu neotrávíte! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zdeněk Pohlreich hýří optimismem: Už se tu neotrávíte!

Zdeněk Pohlreich v posledním díle Ano, šéfe
Zdeněk Pohlreich v posledním díle Ano, šéfe (FTV Prima)

Skoro deset let se pokoušel zbavit hospod Katových šlehů a posunout úroveň gastronomie o něco dál. I když někdejší televizní šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (62) připustil, že „blbé“ hospody beze zbytku rozhodně nezmizely, přesto už situaci české gastronomie vnímá svým způsobem pozitivně.

Nemyslí si přitom, jak uvádí web extra.cz, že by to byla tak úplně jeho práce. „Já jsem vyjádřil svůj názor a každý si vybral, co se mu hodilo… Nastala nevyhnutelná vývojová proměna, nemyslím si, že bych byl katalyzátor pohostinství, ale vždy jsem říkal, že je to o tom, jak se budou chovat strávníci,“ vysvětlil Zdeněk Pohlreich, proč se dneska mohou lidé konečně opravdu dobře najíst, když o to stojí.

„Když se na to dívám, v době, kdy jsme Ano, šéfe! točili, což bylo třeba před deseti lety, tak prostě dnes ty věci vypadají jinak. Blbých hospod zůstalo stejně, ale potěšilo mě, že přibylo těch dobrých,“ řekl bývalý televizní šéf pro Extra.cz.

Zároveň dodává, že ani v zahraničí to není v pohostinství jen samá výhra. „Laciné restaurace budou vždy všude po světě, a to i v bohatých zemích… Podívejte se do Švédska, tam konzumují párky stejně jako tady. Myslím si, že nejsme ještě úplně super, ale pár míst, kde se člověk slušně nají, tady je a není to už jen o Praze. Dnes se dá slušně najíst všude v Česku a to je pozitivní, už se neotrávíte,“ dodal k úrovni současné gastronomie Pohlreich.

Rozhovor se Zdeňkem Pohlreichem, kde mluví nejen o české gastronomii, si můžete pustit zde: 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.