Hynek Čermák: Nejdrsnější role v životě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hynek Čermák: Nejdrsnější role v životě!

Z filmu Národní třída
Z filmu Národní třída (Foto Falcon.cz)

S falešnou kérkou přes půlku zad se jako rváč ze sídliště pořádně umaže. Takhle drsnou roli herec Hynek Čermák (46) snad ještě neměl. Před kamerou ze sebe musel chrlit jednu sprosťárnu za druhou. Upoutávku do kina na film Národní třída tak museli cenzurovat.

A začíná to hned zostra. „Dobré ráno, ču*áci,“ zařve hvězda seriálu Rapl z filmového balkonu hned v prvních sekundách upoutávky. Hrdina v jeho podání má tak nevybíravý slovník, že filmaři museli vyrobit hned dvě verze traileru. Podle zjištění Aha! budou tu méně »ostrou verzi« kina promítat před filmy, které mají omezenou přístupnost věkem.

Za hranou zákona

A nejde jen o vulgarismy! Ve filmu podle novely Jaroslava Rudiše, který za ni byl nominován na cenu Magnesia Litera, se vůbec dějí věci za hranou zákona. Čermák hraje postavu Vandama z paneláku na okraji Prahy, který má pocit, že svět spěje k zániku. A podle toho se i chová – denně posiluje a mladého kluka Psycha, se kterým natírá střechy, učí boxovat a další vylomeniny.

Sex, drogy a alkohol

Toho se zhostil herec Jan Cina (31), který pro změnu v jedné scéně musel šňupat bílý prášek ze svého telefonu. Samozřejmě nešlo reálně o žádné drogy.

To Čermák musel kromě kliků a panáků rumu zvládout i milostnou scénu s herečkou Kateřinou Janečkovou (36). Jeho obsazení, přestože namluvil knihu Národní třída do audioverze, bylo přitom od začátku ale hodně nejisté. „Je absolutně výborný herec a sympaťák, napřed jsem se však jeho obsazení bránil. Vadila mi jeho známost. Zkoušeli jsme tedy asi rok jiné herce,“ přiznal režisér filmu Štěpán Altrichter (38). 

Rváč, nebo sympaťák?

„Nakonec jsme měli co dělat, aby nám ten nevychovaný egoista až moc nepřirostl k srdci. Zahrál to tak bravurně, že vám ani sám neřeknu, jestli je tento jeho Vandam sympaťák, nebo nebezpečný rváč – možná je obojí, ale to ať asi divák posoudí sám,“ dodal režisér. Premiéra filmu Národní třída je naplánována na 26. září.

Úspěšná předloha

Rudišova novela byla vydána v mnoha jazycích, vloni mělo premiéru její třetí německé divadelní uvedení, hra se stále hraje ve státním divadle v Drážďanech. A právě v Německu Rudiš nedávno zaznamenal ohromný úspěch, když se ocitl se svým prvním německy psaným románem Winterbergova poslední cesta mezi pěticí nominovaných na letošní cenu knižního veletrhu v Lipsku v kategorii beletrie.

 Špunti na vodě: Čermáka pokousali komáři, trpěl do konce natáčení!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ivoadler
22. 7. 2019 • 16:07

Tohodle blbečka si pamatuju z reklamy na smíchovský pivo. Volně cituji: takhle se smíchováci prali, MODLILI a pracovali. Chtěl bych vidět vožralýho chlapa, jak jde z hospody a modlí se. Už to sice stáhli, blbost toho spotu byla očividná, ale jako umělec bych se k takový kravině nepropůjčil.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.