Kruté odcházení Heleny Růžičkové (†67): Bolestivá zrada nejbližších | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kruté odcházení Heleny Růžičkové (†67): Bolestivá zrada nejbližších

Helena Růžičková
Helena Růžičková (archiv Blesku)

Od smrti herečky Heleny Růžičkové (†67) uplynulo v lednu už patnáct let. Přesto na vztah se skvělou komediantkou nedávno zavzpomínala její dvorní autorka, která s ní napsala řadu knih, jež oběma vydělaly miliony, Marie Formáčková (66). Odkryla tak řadu bolestných detailů, s nimiž se Růžičková před smrtí potýkala.

Marií Formáčkovou byla Helena Růžičková ve spojení celý pracovní život. Jejich spolupráce ovšem podle týdeníku Sedmička velmi zintenzivnila, když korpulentní herečce diagnostikovali rakovinu. „Helena onemocněla a mezi umělci je takový zvláštní vztah. Oni se mají hrozně rádi, oni se strašně rádi vidí, a jsou na sebe hodní, ale potom, když má někdo nějaký opravdu zásadní problém, tak jak pracují s těmi emocemi, asi nechtějí mít s tímhle velkým zdravotním problémem zase tolik společného. Helena prostě zůstala sama,“ okomentovala smutnou realitu její přítelkyně i důvěrnice, jež s ní napsala řadu úspěšných knížek.

„Ona mi řekla: ,Pojď na volnou nohu, já tě uživím!´ Měla rakovinu, já ji poslechla, šla jsem na tu volnou nohu a ona mě fakt uživila. Já jsem vlastně až s Helenou začala psát knížky,“ uvedla podle Sedmičky spisovatelka v rozhovoru pro Český rozhlas. Nutno podotknout, že výdělky z knih se pohybovaly v řádech milionů. Život si za ně ale Helena Růžičková bohužel už koupit nemohla.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.