První foto královské rodiny: Tohle je náš Archie | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

První foto královské rodiny: Tohle je náš Archie

Princ Harry a vévodkyně Meghan představili syna
Princ Harry a vévodkyně Meghan představili syna (profimedia.cz)

To je on! Meghan (37) a Harry (34) včera poprvé ukázali světu svého prvorozeného synka Archieho. Společně s ním se vyfotili v kapli sv. Jiří na hradě Windsor.

„Mám dva nejlepší chlapáky na světě, takže jsem vážně šťastná. Miminko je v klidu, má jemný temperament,“ rozplývala se nadšená Meghan. A táta Harry okamžitě zavtipkoval: „To teda nevím, po kom to má!“ Napřed včera chlapce předvedli prababičce, královně Alžbětě II. (93), a poté i celému světu. Kromě podoby potomka ale včera odhalili i jeho jméno. I když u bookmakerů vedla jména jako Alexander, James nebo Arthur, Meghan s Harrym si vybrali jiné. Synka pojmenovali jako Archie Harrison Mountbatten-Windsor.


Stane se princem?
Zatím se zdá, že klučík nebude moci užívat titul princ. Na ten má totiž podle dekretu krále Jiřího V. z roku 1917 nárok jen prvorozený syn nejstaršího syna následníka trůnu, označovaného jako princ z Walesu. Tím je momentálně Charles (70), po jehož případné korunovaci se princem z Walesu stane William. V případě dětí Williama a Kate by tedy tento titul měl mít jen princ George, což ale Alžběta II. (93) v roce 2012 změnila. Rozhodla totiž, že titulem princ či princezna se mohou honosit všechny děti Williama a Kate. Zda královna učiní výjimku i v případě potomka Harryho a Meghan, ví zatím jen ona sama.


Hrabě z Dumbartonu
V Británii se spekuluje, že chlapec by mohl po tátovi Harrym převzít jeden z jeho titulů, konkrétně hrabě (Earl) z Dumbartonu. Ryšavý princ se totiž před loňskou svatbou oficiálně stal vévodou ze Sussexu (v Anglii), hrabětem z Dumbartonu (ve Skotsku) a baronem z Kilkeelu (v Severním Irsku).

Meghan Markle a její působivá řeč na půdě OSN:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
tryskomys
9. 5. 2019 • 10:09

Blbost kvete v každém věku,

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.