Pepa Dvořák: Rakovina tlustého střeva! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Pepa Dvořák: Rakovina tlustého střeva!

Manželé Dvořákovi
Manželé Dvořákovi  (Foto Aha! – Robert Klejch, Mária Rušinová)

Oblíbený komik a herec Josef Dvořák (77), který nedávno oslavil své sedmičkové jubileum, je už třicet let ženatý s produkční Jájou (76), kterou poznal při natáčení seriálu Rozpaky kuchaře Svatopluka. Toto setkání bylo osudové hned ze dvou důvodů. Jeho žena mu totiž zachránila život!

Jejich manželství ale nebylo zpočátku úplně růžové. Pepu to táhlo k alkoholu, podle týdeníku Aha! pro ženy hazardoval se zdravím, což se mu nakonec málem vymstilo. Pět let po svatbě s Jájou ho pak přepadla náhlá ukrutná bolest žaludku. Přišla, odešla, on to moc řešit nechtěl. Jenže jeho manželka byla podezíravá. „Žena mě dohnala k doktorovi,“ zavzpomínal na těžké chvíle. Diagnóza byla ale bohužel zdrcující: Rakovina tlustého střeva.

Následovala operace a po ní chemoterapie. Naštěstí léčba byla relativně šetrná a herec se mohl i nadále věnovat své profesi. Od té doby uplynulo už dvacet let, a nemoc se díky bohu nevrátila. Pepa ale poctivě každé dva roky chodí na prohlídky. „Nad chorobou je potřeba zvítězit. Občas člověk stráví kus života v zafačovaném těle. Ale nejsem typ, kterého by bavilo mluvit neustále o nemocech,“ vysvětlil, jak své tajemství o děsivé diagnóze udržel pod pokličkou. „Pro mě je nejdůležitější okamžitě se vrátit na jeviště a hrát. Potřebuji být co nejrychleji zdravý a co nejrychleji dohnat zmeškaná představení,“ vyjasnil své priority.



Přečtěte si
aveneta
2. 5. 2019 • 08:55

Bohužel tato diagnoza rakovina tlustého střeva potká mnoho lidí....něco je
v tzv. genech a druhá část je ve stravování 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.