Herec Josef Dvořák: Stal se pradědečkem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Herec Josef Dvořák: Stal se pradědečkem!

Josef Dvořák
Josef Dvořák (Foto: Jindřich Starý)

Jmenuje se po tatínkovi Dominika a před 11 dny udělala z Pepy Dvořáka (76) pradědečka. „Na jejího tatínka jsem musel mluvit jako Maxipes Fík,“ říká herec o dnes 26letém Dominikovi. „Ani jsem si ten hlas nemusel vymýšlet, stačilo se podívat, jak se postavička usmívá...“ dodává.

Po příchodu Dominiky na svět se počet příslušníků hercovy rodiny začíná blížít dvacítce. Na rodinný výlet by už potřebovali autobus. Klan se utěšeně rozrůstá, její zakladatel taky  pro to udělal, co mohl. Oženil se celkem čtyřikrát, s jednou manželkou dokonce dvakrát. Naposledy řekl ano v roce 1991 po osmileté známosti s produkční Jájou. Dali dohromady rovnou čtyři dcery.

„Jája vyniká v tom, stmelovat lidi. Díky ní se všichni dohromady máme rádi a vídáme se. Ona dokonce jezdí s mými bejvalkami na dovolenou,“nemůže si ji Pepa vynachválit.

Od Moniky, Zuzany, Markéty a Terezy mají už sedm vnoučat. No vnuk Dominik od dcery Markéty, udělal z dědečka rovnou pradědečka. „V mládí jsem rodinný život kvůli práci moc nepoznal. Teď si to vynahrazuju,“ usmívá se Dvořák. Diváci si ho mohou připomenout v reprízovaných seriálech Nemocnice na kraji města a Rozpaky kuchaře Svatopluka. Právě při jeho natáčení v roce 1983 se Pepa seznámil s Jájou, která pracovala jako produkční v tehdejší Československé televizi.

Šťastné sedmičky

Josef Dvořák oslaví za týden 77. narozeniny. S každým přibývajícím rokem vypadá herec lépe. Hraje tenis, chodí na fotbal a náruživě rád pobíhá po jevišti. „Herec si nejlépe odpočine, když může hrát. Když má kliku, stane se mu divadlo radostí a je vyhráno,“ říká k tomu.

4x ženatý se 3 ženami

První hercova manželka se jmenuje Arnoštka (71), druhou Zuzanu (68) si vzal dvakrát. Třetí žena je právě Jája.

 Josef Dvořák: Na vnoučata musím mluvit jako Maxipes Fík

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.