Zpověď Daniely Kolářové: Těžké měsíce před smrtí manžela! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zpověď Daniely Kolářové: Těžké měsíce před smrtí manžela!

Daniela Kolářová.
Daniela Kolářová. (Robert Klejch)

Jsou to dva roky, kdy Danielu Kolářovou (72) opustil její manžel Jiří Ornest (†70). Herečka se do poslední chvíle o svého osudového muže starala a byla mu oporou v těžkých měsících před jeho smrtí.

Lásku svého života poznala ještě jako studentka DAMU. Brali se, když herečce bylo 28. let a v roce 1974 porodila prvního syna Šimona (44) a netrvalo dlouho a na svět přišel syn Matěj (42). Přestože začátek jejich vztahu byl šťastný, v roce 1988 se Kolářová se svým mužem rozvedla. Po nějaké době se opět dali dohromady. „Řekněme, že manžel nebyl poprvé na manželství dostatečně připravený. Až když jsme se rozešli, asi mu rodina začala scházet a postupně se vracel. A po letech jsme se vzali znovu,“ svěřila se herečka v rozhovoru pro Aha! pro ženy.

 

V roce 2013 se u Ornesta začaly objevovat první zdravotní potíže. Prodělal menší kolaps a lékaři se rozhodli, že musí absolvovat operaci srdeční chlopně. „Byl tu ještě jeden nález, urologický. Lékaři rozhodli, že srdce musí řešit jako první. Když jsem v den operace v poledne do nemocnic e volala, bylo mi řečeno, že všechno proběhlo normálně. Ale když jsem tam přijela, všechno bylo jinak. Krevní staženina Jirkovi způsobila mozkovou mrtvici,“ vzpomínala pro týdeník Aha! pro ženy Kolářová.

Herec byl po operaci týden v umělém spánku. Poté, co byl probuzen, skoro nemluvil a téměř se nehýbal. Poté navštěvoval rehabilitační centra a po půl roce se vrátil domů. „Chodili k nám specialisté na rehabilitaci a jeho stav se mírně vylepšoval,“ řekla herečka s dovětkem, že jeho urologický nález se začal ale zhoršovat a i přesto, že absolvoval operaci prostaty, bylo už pozdě.

Kolářová se o nemocného manžela starala do poslední chvíle. „Nebyla jsem na to úplně sama, to bych ani nevydržela. I proto jsem občas chodila pracovat, protože jsem si potřebovala vydechnout,“ svěřila se herečka. Bohužel přes veškerou péči nakonec herec nemoci podlehl. „V sobotu se naobědval. Pak usnul. V té době už byl na opiátech, bylo to proto logické. Ale v neděli ráno pořád spal a nebyl k probuzení. Přišel syn a sestra a lékař z Cesty domů. Sestra manžela umyla a převlékla. Dostal poslední injekci opiátů. Pravidelně dýchal. Drželi jsme ho se synem za ruce a frekvence dýchání se zmenšovala. V půl deváté dodýchal. Doma, v klidu a míru,“ svěřila se herečka týdeníku.

 Daniela Kolářová: Proč šla kultura dolů? Nemusíme kličkovat před cenzurou!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.