Setkaní Miss po 30 letech: Neznámé osudy královen krásy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Setkaní Miss po 30 letech: Neznámé osudy královen krásy!

Úspěchy a pády nejkrásnějších žen Česka
Úspěchy a pády nejkrásnějších žen Česka (Foto ara)

Startovní čáru měly poté, co získaly korunku krásy, všechny stejnou. Každá z nich se z ní ale rozběhla jiným směrem. Terezie Dobrovolná (44) má za muže miliardáře, Renáta Gorecká (46) vlastní dva hotely a třeba Pavlína Babůrková (46) se stala matkou na plný úvazek. A co dělají ostatní?

MANŽELKY PRACHÁČŮ

Pavlína Babůrková (46) Miss Československo 1992

Na její korunce se ještě nestihl ani usadit prach a už se stěhovala do vily v Jevanech k divadelnímu producentovi Petru Kratochvílovi (67). Toho přebrala své nejlepší kamarádce Lucii Bílé (53). „Bylo to takové vzplanutí a jsme spolu dvacet let. Máme hromadu dětí, postavili jsme spoustu domů a vytvořili velké dílo. Jsem na naše manželství pyšná,“ řekla Aha! Pavlína. Z předchozího manželství má syna Honzu (23) a s Kratochvílem syny Pavla (18), Petra (16) a dcery Ilonu (14) a Julii (12).

Eva Kotulánová (44) Miss ČR 1994

Už v předvečer finálového večera se seznámila s úspěšným byznysmenem s vášní pro automobilové závody Milanem Maděryčem (62). Ten stál navíc u zrodu nejbohatšího Čecha Petra Kellnera (54). Společně v kuponové privatizaci ovládli kolem dvou stovek podniků v hodnotě pěti miliard korun! Manžel tak své krásné polovičce může financovat i podnikání – Eva se vrhla na stavění domů na stromech. A daří se jí. Mají spolu dceru Julii (17).

Radka Kocurová (37) II. vicemiss 2002

V soutěži krásy skončila třetí, pak ale klofla fotbalistu Tomáše Rosického (38), který si v zahraničí vykopal stamiliony, a už se nemusela o nabídky z modelingu starat. Na miminko ale musela kráska dlouho čekat. Při prvním těhotenství potratila v šestém měsíci. Až před pěti lety se jim narodil syn Tomášek. Potom, co se Radka skoro patnáct let výhradně starala o manželovo pohodlí – vařila, pekla a starala se o jejich syna, teď bývalá rosnička pokukuje po kariéře v gastronomii.

Terezie Dobrovolná (44)Miss ČR 1997


Krátce poté, co ve svých dvaadvaceti letech získala korunku krásy, si ji vyhlédl desátý nejbohatší Čech David Beran (51). „Přála bych každé ženě, aby měla muže, který ji dokáže zabezpečit,“ říká Terezie, která před dvaceti měsíci přivedla na svět už třetí holčičku Rozálii Annu. „V poslední době jsem opravdu šťastná, mateřství jsem si vždycky nesmírně užívala,“ řekla Aha! půvabná brunetka, která je maminkou také Kateřiny (12) a Kristýny (14).

Kateřina Průšová (35) Miss ČR 2002

Tři měsíce po svém vítězství pustila k vodě milence Iva Brožka (†40), který byl prý součástí libereckého podsvětí a nakonec spáchal sebevraždu. Podle blízkého zdroje ji brutálně bil. Po několika nevydařených vztazích a jednom manželství s Vladimírem Konvalinkou (35) našla štěstí vedle podnikatele Michaela Gauba (49), jehož majetek je odhadován na desítky milionů korun. A možná přijde i miminko! „Co se má stát, se stane. A stane se to určitě brzy!“ řekla Sedmičce.

ÚSPĚŠNÉ PODNIKATELKY

Taťána Kuchařová (31) Miss ČR a Miss World 2006

Její krásu neocenili jen porotci v Česku, ale zatím jako jediná tuzemská kráska uspěla na nejstarší světové soutěži krásy Miss World. Taťána ale neusnula na vavřínech a vedle modelingu se prosadila v komerčním byznysu. V roce 2008 založila nadaci, která už 11 let podporuje seniory. V roce 2014 byla zařazena do prestižního žebříčku Forbes »30 pod 30«. V roce 2016 se po třech letech randění provdala za herce a muzikanta Ondřeje Brzobohatého(36).

Jana Doleželová (37) Miss ČR 2004

Dva měsíce potom, co si sedla na trůn pro nejkrásnější ženu, odpromovala na Univerzitě Karlově a rozjela kariéru ve farmacii, jejíž se stala doktorkou. O čtyři roky později si otevřela lékárnu na lukrativním místě v centru Prahy. A vypracovala se tak, že dnes už pátým rokem působí v managementu jedné síti lékáren. Je zastupitelkou ve městě Říčany za hnutí Klidné město a příležitostně moderuje. Stará se o 21měsíční dceru Verunku, kterou má s podnikatelem Davidem Trundou (42).

Silvia Lakatošová (45)

Miss České a Slovenské republiky 1993, Top 10 na Miss Universe 1994
Místo, aby »jen« chodila přehlídky, vystudovala Vysokou školu managementu a založila vlastní agenturu. Už 20 let organizuje na Slovensku podobnou soutěž krásy. „Hlavně mě nakopla účast na Miss Universe. Tam se mi to celé zalíbilo, skončila jsem čtvrtá a v té euforii jsem oslovila hned režiséra Jirku Adamce a začali jsme dělat Miss SR,“ pochlubila se Aha! Silvia, která s neméně úspěšným manželem Pavlem Chovancem (52) vychovává syna Christiana (10) a dceru Valerii (2).

Monika Žídková (41) Miss ČR 95 a Miss Europe 95

Několik let úspěšně získávala nabídky na různá focení v zahraničí, pak ale přehodila výhybku. S manželem Petrem Brzeskou (45) před lety založila a spoluvlastní kosmetickou firmu. Nakonec ale skočila do komunální politiky – druhé volební období je starostkou obce Kravaře v Horním Slezsku. „Nálepku Miss máte na čele neustále a možná v tom pozdějším věku je vám na obtíž. Na radnici není titul moc žádaný,“ přiznala Aha! maminka dcery Nikol (17) a syna Davida (13).

Michaela Salačová (37) Miss ČR 2000, Miss Fotogenic na Miss World 2000

Přehlídková mola brzy vyměnila za mixážní pult. Jako dýdžejka hrála po klubech v Německu, Španělsku, Švýcarsku a podívala se i do Indonésie. „Cestovala jsem s tím po světě. Jezdila jsem i do Ruska, ale s dětmi jsem to musela upozadit. Teď píšu pro magazín, dělám propagaci pro různé obchody. Hodně fotím oblečení pro různé návrháře,“ řekla maminka synů Olivera (9) a Damiena (2). Žije s manželem Daliborem Vajčnerem (37).

Renáta Gorecká (46) Miss Československo 1989

Po sametové revoluci odjela do zahraničí a už tam zůstala. Vystudovala Vysokou ekonomickou v Krakově, kde se seznámila se svým současným mužem. „Už tehdy jsem říkala, že bych chtěla mít hotel a to se mi splnilo. Teď mám hotely dva,“ pochlubila se Aha! kráska, která žila deset let ve Švýcarsku. Loni se přestěhovala zpět do Polska a stala se spolumajitelkou čtyřhvězdičkového hotelového komplexu v lázních Szczawnica. Je vdaná, má tři děti ve věku dvacet, deset a sedm let.

Ivana Christová (48) Miss Československo 1989, Miss Maja International 1989

Naše první novodobá Miss procestovala celý svět nejen jako modelka, ale i coby realizátorka charitativních aktivit. Kromě toho se stala podnikatelkou a již 14 let se věnuje práci se ženami, jejich kráse i osobnímu rozvoji. „Miss mi dala odvahu plnit si sny a žít život naplno. Snažím se být aktivní a podporovat ostatní, aby si také věřili. Je to můj život, můj osud a já ho přijala se všemi pozitivy i negativy,“ řekla Aha! maminka Daniely (19) a věčná bojovnice s váhou.

USPĚLY V MODELINGU

Aneta Vignerová (31) Miss ČR 2009

Před objektiv se v zahraničí podívala ještě předtím, než zvítězila, a korunka královyn krásy jí přihrála další kšefty. Aneta se modelingem úspěšně živí řadu let a sem tam si přivydělává i v zahraničí. „Je to rok od roku lepší! Možná je to tím, že s věkem narůstá moje cena,“ přiznala webu kafe. cz, že si na zakázky nemůže stěžovat. Aktuálně se jí daří i v soukromí – je zamilovaná do scenáristy Petra Kolečka (34), který je podepsaný pod seriálovými hity Most! či Okresní přebor.

Kateřina Sokolová (30) Miss ČR 2007

Po korunovaci vystudovala Vysokou školu obchodní obor Management cestovního ruchu a získala titul Ing. I díky tomu si jí našla prestižní modelingová agentura Elite model management, která ji zastupuje posledních sedm let. Katka se věnuje modelingu po celém světě. Před třemi lety se svým otcem založila nadační fond na podporu rodin pečujících o autisty, který jí momentálně zabírá nejvíce času. Loni se zasnoubila s podnikatelem Pavlem Kyllarem (44).

ZÁŘÍ V TELEVIZI

Lucie Váchová (34) Miss ČR 2003
S televizí koketovala už dva roky po soutěži, kdy se zúčastnila konkurzu na nováckou rosničku. Pak ale kvůli studiu a přehlídkám spolupráci vzdala. Vystudovala právo v podnikání na soukromé Vysoké škole v Karlových Varech. Nakonec definitivně přesedlala na moderování a objevuje se pořadu České televize Sama doma. Deset let je vdaná za jachtaře Davida Křížka (47) a používá jeho příjmení. V současnosti je na mateřské dovolené s dcerou Lolou (2). Mají ještě syna Davida (6).

Agáta Hanychová (33) II. vicemiss 2005
Spíš než jako modelka dcera herečky Veroniky Žilkové (57) proslula coby královna večírků a skandalistka, která se nebojí šokovat. Nakonec ale zakotvila v rodinném životě s manželem Jakubem Prachařem (35). Vychovávají spolu syna Kryšpína (7), kterého má Agáta z předchozího vztahu s hráčem amerického fotbalu Mirkem Dopitou (34), a roční dceru Miu. Nově moderuje pořad o mateřství na FTV Prima.

Andrea Tatarková (46) I. vicemiss Československo 1991
Soutěž jí otevřela dveře na mola v Paříži i Miláně. Nakonec ale zběhla k televizi a pracovala jako programová hlasatelka ve Slovenské televizi. K tomu si přibrala podnikání s italskou módou a otevřela vlastní butiky. Zlákala ji i estetická medicína – na jedné klinice vystupovala jako PR ředitelka. Teď je redaktorkou TV Markíza. Má dva syny, který je 13 a 14 let.

Iva Kubelková (41) I. vicemiss 1996
Po dvou letech plných přehlídek a pózování chytla šanci u divadla a hrála v několika představeních v Čechově prozatímně osvobozeném divadle. Nakonec přesedlala na moderování společenských akcí – reality show VyVolení, Auto roku atd. Aktuálně uvádí pořad o bydlení na Primě. Krom toho hraje v muzikálu Trhák a připravuje své první album. S partnerem, malířem Georgem Jiraskem (61) má dcery Natálii (13) a Karolínu (10).

Renáta Czadernová (34) II. vicemiss 2006
Už její přihláška do soutěže byl spíš omyl, plnila tím prý sen své mamince. „Nikdy mi to extra blízké nebylo. Mamka to chtěla. Bližší mi bylo psaní do novin, moderování a dělání reportáží,“ přiznala Aha! Renáta. Po soutěži Miss ČR tak začala pracovat v médiích, necelý rok byla na Primě a od roku 2007 je moderátorkou zpráv na TV Nova. S přítelem, podnikatelem Michalem má dvouletou Adélku a je v šestém měsíci těhotenství.

STÁHLY SE DO ÚSTRANÍ

Markéta Divišová (36) II. vicemiss 2003

Natáčí televizní reklamy v zahraničí, stará se o propagaci kadeřnického salonu své maminky, jehož je tváří, ale hlavně se věnuje dvěma dcerám – osmileté Natálce a dvouleté Sáře. Dále spravuje sociální sítě hudební televize Retro Music TV, to však považuje spíše za zábavu. Vystudovala malování a propagační grafiku a na popud starší dcerky vytváří kreslenou postavičku pro děti.

Petra Macháčková I. Vicemis 2005

Když se dostala do soutěže krásy, byla to náhoda. Nahradila dívku, která zatajila svou pornominulost. A Petře přálo štěstí, z náhradnice se stala první českou vicemiss. Studovala tvůrčí psaní a mediální komunikaci na Škvoreckého akademii v Praze, a pak o ní ale nebylo slyšet. Dnes má dvě dcery, pracuje jako tisková mluvčí Nemocnice Hořovice, je vdaná deset let a žije s manželem kousek od Berouna.

Daniela Frantzová (37) III. vicemiss 2005

S tenisovým trenérem má dvě děti – osmiletou Bereniku a pětiletou Ellu. Žije s rodinou v Praze. Pořádá i malou modelingovou soutěž ve Slaném, letos chystá již devatý ročník. Občas fotí. Modelingu se už nevěnuje.

Kdo z vítězek chyběl?

Miss Československo 1991
Michaela Maláčová (47)

Miss ČR 1996
Petra Minářová (41)

Miss ČR 1998
Kateřina Stočesová (39)

Miss ČR 1999
Helena Houdová (39)

Miss ČR 2001
Diana Kobzanová (37) – o korunku přišla kvůli nafocení erotických snímků

Miss ČR 2005
Lucie Králová (37)

Miss ČR 2008
Zuzana Jandová (31)

 

 Taťána a Ondřej Gregor Brzobohatý: Chodíme na terapii, abychom udrželi vztah

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.