Princ Charles hladil leguána: Ty máš taky modrou krev? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Princ Charles hladil leguána: Ty máš taky modrou krev?

Princ Charles
Princ Charles (reprofoto youtube)

Princ Charles (70) pokračuje v královské cestě po latinské Americe a z Kuby se přesunul na Kajmanské ostrovy. Tam si kromě jiného našel i čtyřnohého »kámoše« – leguána modravého.

Narazil na něj při prohlídce botanického parku pojmenovaném po jeho matce, královně Alžbětě II. (92), který se nachází na ostrově Grand Cayman. Pro leguána modravého, jak už jeho název napovídá, je typické nezvyklé zbarvení kůže
V ještěří říši se řadí mezi rekordmany, dožívá se totiž nejdelšího věku. Nejstaršímu leguánovi jménem Godzilla bylo 69 let, tedy o rok méně, než loni v listopadu oslavil Charles.

Kromě toho je leguán modravý také kriticky ohroženým ještěrem a ve volné přírodě ho jen tak nepotkáte. K vidění je jen ve dvou evropských zoologických zahradách, jedna je ve Francii, další pak soukromý Zoopark Zájezd v okrese Kladno

Leguán modravý

Je největším původním obyvatelem ostrova Grand Cayman. V dospělosti je tmavě šedý, v případě ohrožení a v přítomnosti dalších leguánů zmodrá.
Délka: až 76 cm (s ocasem až 1,5 m)
Váha: až 14 kg

Skvost na zápěstí

Charles se na Kajmanských ostrovech blýskl svými nejoblíbenějšími hodinkami. Součástí jeho sbírky jsou cca od roku 2015.
Parmigiani Fleurier Toric Chronographw
Materiál: 18karátové zlato
Cena: 365 000 Kč

 CELÝ ZÁZNAM: Princ Charles slaví 70! Forejt o jeho skandálech a šanci na trůn!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.