Soud rozhodl válku o Krtečka: Kdo shrábne pohádkové dědictví? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Soud rozhodl válku o Krtečka: Kdo shrábne pohádkové dědictví?

Krtkova dobrodružství
Krtkova dobrodružství (archiv ČT)

Nad Krtečkem nebude mít moc vnučka jeho autora Zdeňka Milera (†90). Vrchní soud v Praze potvrdil, že licenční smlouva, o kterou se Karolína Milerová (29) opírá, je neplatná. Spor vyhrála správkyně autorova dědictví, právnička Milena Fischerová.

Smlouva, kterou uzavřela Karolína Milerová s nemocným dědečkem v září 2011, podle senátu neplatí, protože v té době neznala počet a rozsah 375 licenčních kontraktů ke Krtečkovi. „Ta situace už byla vyčerpávající, takže někdy i prohra je výhra v tom, že máte jasno. Nejhorší je ta nejistota,“ řekla včera Milerová. Rozsudek se dotkne řady děl.

Vysílání nejspíš ukončí i česko-čínský seriál Krtek a Panda. Spor o mnohamilionové dědictví mezi dvěma dcerami, vnučkou malíře a správkyní Milerova dědictví pokračuje. „Bylo by dobře, aby to skončilo už v zájmu udržení určité image licence Krteček,“ uvedla Fischerová.



Přečtěte si
makmark
27. 3. 2019 • 07:27

Hele Italiano, jen ukazujes svůj vysypany mozek. Spravkyne dědictví samozřejmě spravuje jejich RODINNY MAJETEK, který jim patří, ale soud zabránil tomu nehoraznemu bordelu, kdy vnučka licence prodavala sama pro sebe a bokem, aby si mohla jako nenazrany fracek ihned pořídit zlatého Bentleye a nabarvit chlupy v rozkroku na platinovou. Takže soud to vnuccino řádění zatrhl.

italiano
26. 3. 2019 • 17:12

Vnučka myslím také maluje.... ale je to smutné i podivné, když nedědí příbuzný.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.