Formanova exmanželka Křesadlová: Režisérův hrob nenavštíví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Formanova exmanželka Křesadlová: Režisérův hrob nenavštíví!

Manželství Věry a Miloše vydrželo 35 let.
Manželství Věry a Miloše vydrželo 35 let. (archiv M. Formana)

Věra Křesadlová (75), druhá manželka a matka dvojčat Miloše Formana (†86) se sice stihla s mužem, se kterým žila dlouhých 35 let rozloučit, avšak režisérův hrob nejspíš nikdy nenavštíví. Místo posledního odpočinku slavného režiséra se totiž nachází ve Spojených státech.

Česká výtvarnice, která nedávno oslavila pětasedmdesáté narozeniny stále pilně pracuje a žije aktivním životem. Avšak zdravotní problémy se nevyhnuly ani jí. A to je také důvod, proč nejspíš nikdy nenavštíví hrob svého exmanžela ve Spojených státech.

„Martina (manželka Miloše Formana, pozn. red.) mi teď nabízela, abych tam přijela, ale já jsem řekla, že přijedu, až zařídí, že na rohu každé ulice budou mít jednu židli. Mám určité problémy s chozením, neuchodím nějaké kilometry, a New York je, jak já říkám, pro mladý. Už mě to netáhne. Není tam Miloš, tak co bych tam dělala,“ svěřila se Křesadlová týdeníku Sedmička.

Přestože Formanův hrob nenavštíví, je ráda, že ještě před smrtí se s exmanželem viděla. Už při poslední návštěvě si totiž Křesadlová všimla, že se Forman necítí nejlíp. „Asi půl roku předtím, než umřel, mě Martina pozvala do Ameriky, což od ní bylo milé. My jsme se nijak moc nestýkaly, ale vždycky mě pozdravovala přes kluky. A když mě tam pozvala osobně, vycítila jsem, že by asi bylo dobrý, kdybych tam jela, což se mi potvrdilo, protože Miloš na tom byl docela špatně. Ještě fungoval, povídali jsme si, všechno bylo v pohodě, ale půl roku nato umřel,“ řekla týdeníku Sedmička výtvarnice.

 TOP 5 scén ve filmech Miloše Formana:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
majojo
11. 3. 2019 • 09:46

To jsou převratná sdělení... Například, že Forman zemřel a je pohřben v USA.. No a co tohle? Manželství Věry a Miloše vydrželo 35 let. Rádi se mají dodnes. - Ví o tom Forman?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.