Formanova exmanželka Křesadlová o práci u Havlových a nespokojenosti prezidenta: Dělala něco šíleného! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Formanova exmanželka Křesadlová o práci u Havlových a nespokojenosti prezidenta: Dělala něco šíleného!

Věra Křesadlová
Věra Křesadlová (Ringier Axel Springer Marek Pátek / Paparazzi)

Výtvarnice Věra Křesadlová se po boku Formana objevila už v osmnácti letech a měli spolu dvě děti. Během jejich vztahu stihla vystřídat několik zaměstnání a z divadla se dokonce dostala až na Hrad. Díky náhodě dostala místo správce rezidence v Královské zahradě a nevyhnula se ani vaření pro tehdejší prezidentský pár.

Herečka, výtvarnice a zpěvačka Věra Křesadlová dlouho působila v divadle Semafor, nicméně v jednu dobu začalo nabídek ubývat a ona se musela živit i jinak, než hraním. „Václava jsem znala ještě z dob, kdy se kamarádili s Milošem. Po letech jsem ho pak náhodou potkala v jedné restauraci. Bylo to v době, kdy už byl prezidentem. Protože jsem v té době měla stále méně rolí v divadle, napadlo mě se ho jen tak z legrace zeptat, jestli by pro mě nebyla nějaká práce na Hradě. Měla jsem štěstí. Bylo tam zrovna místo správce rezidence v Královské zahradě, kde předtím bydlel prezident Husák,“ řekla v rozhovoru Blesku pro ženy.

„V době, kdy jsem tam nastoupila já, byl „domeček“, jak se mu říkalo, využívaný jako kulturní centrum. Pak se tam nastěhovali Václav Havel s Olgou a já, protože jsem to tam už znala, jsem jim mohla pomáhat při stěhování. Později jsem tam pracovala jako správce a občas jsem i vařila.“ A právě na práci u plotny má zajímavé vzpomínky. „Občas ale bývaly v rezidenci pracovní obědy se zaměstnanci a Václav mě jednou poprosil, jestli bych jim byla schopná uvařit nějakou polévku. Nabídla jsem čínskou s kuřetem a skleněnými nudlemi. Chutnala jim, a Václav mi šel dokonce do kuchyně poděkovat,“ říká Věra Křesadlová. Jenomže u pouhé pochvaly to nezůstalo. „Měl však jednu výhradu – a to, jestli by ty nudle nemohly být příště trochu kratší. Zeptala jsem se, jak dlouhé by měly být. Václav se zamyslel a řekl: „Asi čtyři centimetry.“ A tak jsem je příště stříhala nůžkami podle pravítka,“ uzavírá výtvarně své kuriózní vzpomínání.



Přečtěte si
ararat
26. 1. 2015 • 13:17

dej si pohov,ně co ti přelítlo mozkem a už ti z toho hrabe skřete

ararat
26. 1. 2015 • 13:15

že jo skřete

mekanik
25. 1. 2015 • 23:48

bel -ta vyvádí

bella.
25. 1. 2015 • 21:29

mek nééééééé, jóóóóóó , bože .... zase jsi mě zabil

bella.
25. 1. 2015 • 21:26

ararat bylas na mejdanu, co ? https://www.youtube.com/watch?v=owrN7orcHAo

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.