Fenomén Most!: Seriál rozdělil politiku! Komu hnul žlučí a kdo se baví? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Fenomén Most!: Seriál rozdělil politiku! Komu hnul žlučí a kdo se baví?

Seriál Most!
Seriál Most! (Foto Aha! – K. Kopáč, ČT)

Hlášky jako „drž úhel“ nebo „on není rasista, on je jenom debil“ už prakticky zlidověly. Seriál Most! baví statisíce Čechů, ale najdou se i tací, které dráždí. Jako poslance a místopředsedu ČSSD Jaroslava Foldynu (58). Deník Aha! se proto zeptal i dalších politiků, jestli je televizní fenomén pobuřuje.  

Co Foldynu na seriálu z dílny České televize tolik drásá? Je to především postava Dáši, která byla dříve Pavlem, v podání herečky Eriky Stárkové (34) a promlouvající hlasem Jana Ciny (30). „Takto se rafinovaně útočí na 2000 let zaběhlé principy. Proč nám vnucuje ČT transgendery? Zase vliv na dětskou nevinnou duši. Nejdřív multikulti obohacení, teď toto,“ rozčiloval se na sociální síti poslanec. „Ach jo, čemu se ještě zaprodáme? Heslo rodina – základ státu zřejmě už neplatí,“ dodal ještě.

Je to exces
Foldyna si myslí, že člověk je buď muž, nebo žena – a nic mezi tím. Podle něj akorát seriál způsobí, že se o tom teď bude diskutovat a lidé se budou pouze osočovat, kdo je a kdo není homofob. Navíc tvrdí, že transsexualita je exces. Postoje dosluhujícího místopředsedy ČSSD se nelíbí šéfovi partaje Janu Hamáčkovi (40). Ten byl na sociální síti dotázán, zda sociální demokracie stojí za slovy člena svého vedení. Jeho odpověď byla velice stručná, ale zato výstižná: „Nestojí...“. A Foldyna, který je příznivcem Ruska a kontroverzního motorkářského gangu Noční vlci s vazbami na vládce Kremlu Vladimira Putina (66), na nadcházejícím březnovém sjezdu ČSSD funkci ve vedení strany obhajovat nebude.

Anketa:
V Parlamentu se seriál líbí...anebo ho ignorují
Otázka Aha!: Sledujete seriál Most!? Myslíte si, že jsou v něm kontroverze, které nepatří na televizní obrazovku?

Místopředseda STAN Vít Rakušan (40)
„Seriál Most! sleduji nadšeně. Primárně ho vnímám jako velmi zábavný televizní počin s ambicí stát se kultovní záležitostí. A kontroverze? Naopak si myslím, že ony kontroverze mohou naší společnosti spíše pomoci. Vždyť zde je především vysmíváno zajetí předsudky.“

Šéf klubu STAN Jan Farský (39)
„Seriál Most! sleduji a žádné kontroverze v něm nevidím.“

Poslanec Dominik Feri (22, TOP 09)
„Seriál sleduji a je naprosto skvělý. Na někoho může působit drsně, ale přesně takový život na severu Čech je. Přijde mi, že u některých kritiků se jedná pouze o snahu být v opozici proti čemukoliv za každou cenu.“

Předseda Senátu Jaroslav Kubera (72, ODS)
„Viděl jsem jeden díl. A dalo se čekat, že ve chvíli, kdy tam hlavní představitel řekl slovo cikán, tak se dostavilo pobouření. A on (herec Zdeněk Godla, pozn. red.) se chudák musel omlouvat. Politická korektnost už přesahuje všechny meze. Na seriálu ale může město Most vydělat, mají z toho dobré PR. S cikány pracuji a nikdy jsem s nimi problémy neměl. Seriál je v pohodě.“

Senátor Jiří Čunek (59, KDU-ČSL)
„Na sledování televize nemám čas, takže jsem neviděl ani Most!. Jen jsem četl v médiích, že tam někdo řekl slovo cikán a pak se omlouval, a to je vše.“

Místopředseda vlády Jan Hamáček (40, ČSSD)
„Ano, sleduji a dobře se u něj bavím.“

Předseda KSČM Vojtěch Filip (64)
„Nejsem televizní divák a seriály nesleduji. Na televizi se dívám jen z povinnosti.“

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (37, ČSSD)
„Zatím jsem viděla pouze první díl.“

Tihle ho neviděli (jen hlavičky a jména)
Premiér Andrej Babiš (64, ANO)
Šéf klubu ANO Jaroslav Faltýnek (56)
Šéf klubu TOP 09 Miroslav Kalousek (58)
Předseda ODS Petr Fiala (54)

Šéf klubu Pirátů Jakub Michálek (30)
„Díly seriálu Most! jsem zatím viděl, humor do televize rozhodně patří a téma vztahu k různým skupinám v české společnosti je víc než na místě,“ uvedl Michálek. „Osobně mě milostné scény moc atraktivní nepřišly, ale my Češi jsme hodně tolerantní národ, a je to tak dobře,“ myslí si politik. Sám prokázal jak moc je tolerantní, když jeho přítelkyně a šéfka Pirátů v pražském zastupitelstvu Michaela Krausová (26) natočila minimálně dvě pornografická videa, kde jí partnera supluje mimo jiné malířský váleček. Ona sama to označila za mladickou nerozvážnost a Michálek to komentoval slovy, že je liberál.

Víte, že...
...zatímco sedm dílů seriálu Most! se vysílalo hned po deváté večer, jeho závěrečná epizoda se kvůli množství vulgarit posune v pondělí 25. února až na 21.45?

Trailer na seriál Most! České televize:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
aveneta
20. 2. 2019 • 08:47

To ještě ten seriál neukazuje natvrdo o životě v některých částech Mostu....pravda tam koupíte byt za hubičku, protože normální člověk by tam nechtěl bydlet ani kdyby mu platili.

pelagie
20. 2. 2019 • 08:26

zrovna mě napadlo ,cítím to stejně

petr11
20. 2. 2019 • 07:14

... stačí mi reálný život.. to není zábava, to je mnohdy drama

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.