Filipa pustili ze špitálu po infarktu: Těší se na vnoučata | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Filipa pustili ze špitálu po infarktu: Těší se na vnoučata

Šéf komunistů Vojtěch Filip
Šéf komunistů Vojtěch Filip (Blesk:Foto : Czech News Center / Rušinová Mária)

Ze špitálu byl včera propuštěn šéf KSČM a místopředseda Sněmovny Vojtěch Filip (65). Toho ve středu postihl infarkt, který ale lékaři dokázali zachytit v časném stadiu a zachránili mu tak život. Doporučili mu ale, aby zvolnil.

„Po dvoudenní hospitalizaci jsem byl dnes propuštěn domů. Jsem rád, že mohu být s rodinou a vnoučaty,“ napsal Filip na sociální síť Facebook. Po svém dopoledním propuštění šéf KSČM zamířil ihned do práce. „Stavím se ve Sněmovně a jedu domů,“ napsal Aha! v SMS. Do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, kde mu byla zprůchodněna koronární tepna, jejíž ucpání způsobuje infarkt, se bude muset ještě vrátit.

„V dubnu mě čeká kontrola,“ prozradil. Lékaři mu při propuštění zároveň doporučili, aby zmírnil své nasazení. To chce také místopředseda Sněmovny dodržovat. „Udělám si priority, u kterých chci samozřejmě být, a určitě udělám novou dělbu práce na ústředním výboru,“ řekl Aha! Filip v telefonickém rozhovoru, když ještě ležel v nemocnici. Od kandidatury na předsedu strany ho ale infarkt neodradil. Na dubnovém sjezdu se proto Filip pokusí post obhájit. V čele partaje je už patnáct let.

Předseda KSČM Vojtěch Filip po jednání s prezidentem v Lánech:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.