Karel Gott po fámě o svém úmrtí slovy písně: Už pohřbili mě stokrát! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Karel Gott po fámě o svém úmrtí slovy písně: Už pohřbili mě stokrát!

Karel Gott.
Karel Gott. (Foto Aha! – Marek Pátek, ara)

 Jako by Karel Gott (79) předvídal, co se stane 12. února roku 2019, kdy se po Česku několik hodin šířila zpráva, že zemřel. Už před patnácti lety si Slavík prozíravě napsal sám hudbu k písni na text Michala Horáčka (66) Už pohřbili mě stokrát.

Zazpíval ji ve Státní opeře při přebírání svého 30. Slavíka. „Jsem starý zručný zombie, mám výcvik z Abbey Road. Už pohřbili mě stokrát a já jsem stokrát vstal, a bude-li co zpívat, tak budu vstávat dál,“ zpíval Gott. Byla to jeho jasná odpověď všem škarohlídům, kteří ho v průběhu dekád několikrát odepsali, ale Karel už tehdy moc dobře věděl, že pohřben zaživa bude ještě mnohokrát.


A jako by byl jasnovidec: Naposledy se tak stalo onoho dvanáctého února. Zlou fámu musel na svém Facebooku vyvrátit až sám Karel, když napsal: „Rád bych se podíval do tváře té osobě, která mě dnes pohřbila zaživa. Snad se u toho aspoň dobře pobavila. Pro ty, kteří se o mě bojí, vzkazuji: fajn se mám.“


Horáčkův text Gott považuje za geniální. „Když mi Michal Horáček text přinesl, byl trochu rozpačitý, říkal, jestli ho nemá nabídnout spíš Hapkovi. Ptal se, jestli na to půjdu. Řekl jsem: Michale, to je vynikající nápad!“ popisoval Karel zrod písničky, ve které se vyrovnával s tím, že ho kritik Jan Rejžek označil za zombie českého popu.

Karel Gott: Bál jsem se, že své dílo nedokončím! 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
aveneta
15. 2. 2019 • 10:49

No tyto tzv. propagační zprávy o úmrtí mají jen vzbudit pozornost. Kdyny Karel Gott byl reálného rozumu, tak dožije se svojí rodinou a nevzletiletými dcerami klidný život, finančně je zajištěn aby jim toto dopřál, což každý tuto možnost nemá.... Karel chce tzv. zemřít na podiu viz asi jeho žena a neumí odejít středem, byť nikdo mu neupře, že býval dobrý zpěvák, ale to už je passé

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.