Řepka dostal méně, než káže zákon: Jak je to možné?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Řepka dostal méně, než káže zákon: Jak je to možné?!

Tomáš Řepka
Tomáš Řepka (Profimedia)

15 měsíců nepodmíněně! Takový trest vyřkl soud fotbalovému bouřlivákovi Tomáši Řepkovi (45) za zpronevěru. Prodal totiž auto, které už mu nepatřilo...

»Řepa« podle rozsudku zpeněžil luxusní vůz, jehož leasing dlouhodobě neplatil. To ostatně připustil i jeho advokát. „Nezpochybňuji, že nejedná jako Mirek Dušín...“ řekl za svého klienta, který se k soudu opět nedostavil. To, v součtu s jeho předchozími proviněními, Řepkovi zřejmě přitížilo. „Za této situace nemáme skutečně příliš na výběr. Bohužel již musíme přistoupit k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. S ohledem na drobné přečiny a osobnost obžalovaného bude zařazen do věznice s ostrahou,“ zdůvodnila rozsudek soudkyně.

Trest na rok a tři měsíce je zatím nepravomocný – odvolal se jak fotbalistův právník, tak i státní zástupce, jenž žádá dva roky natvrdo.

Jeho cesta do tepláků

Blikanec do kamery

září 2007

Nevydařený zápas v Teplicích tehdejšího obránce Sparty pořádně rozzuřil. Po hádce s rozhodčím byl Řepka vyloučen, cestou do kabin ale rozjel nečekané rodeo: pohádal se s pořadatelem a ještě vztekle srazil kameramana České televize! Od disciplinárky dostal za »blikanec« trest na sedm zápasů, od klubu pak pokutu 150 tisíc kaček.

Kam zmizela kasa?
prosinec 2011

Trpký konec po šesti letech na Letné Tomáš neunesl. Poté, co s ním Sparta rozvázala kontrakt, si měl jako klubový pokladník vzít s sebou z kabiny i týmovou kasu. V ní tehdy bylo 400 tisíc korun, které záhadně zmizely. Podle kuloárních informací se za částku měl koupit »autobus plný prostitutek«, Řepka však vinu popírá.

Řízení pod vlivem

říjen 2016

Dal si pár skleniček, sedl za volant... A chytli ho policisté! Řepka dostal za řízení pod vlivem podmínku, což na něj práskla jeho expartnerka Vlaďka Erbová. „O té podmínce samozřejmě vím, protože jsem to platila,“ říkala, na což Tomáš kontroval: „Ano, platila, ovšem z mých peněz!“

Šup k lopatě!

květen 2018

Platit výživné na syna Markuse, kterého má s Erbovou? To se »Řepovi« zrovna nechtělo. A tvrdě za to zaplatil! Soud mu totiž kromě úhrady dlužné částky nařídil »cálovat« 125 500 Kč navíc jako náhrada vzniklé škody. A navrch ho poslal do montérek – musel nadělat 180 hodin veřejně prospěšných prací!

Falešné inzeráty

listopad 2018

Chtěl si vybít vztek na Erbovou, a tak měl společně se současnou partnerkou Kateřinou Kristelovou zosnovat »geniální« odplatu: falešné pornoinzeráty! Soud ale pro jejich zábavu neměl pochopení, oba tak byli odsouzeni. Moderátorka na 3 měsíce s roční podmínkou, Řepka dostal dalších 300 hodin prací.

Míšo, chceš auto?

únor 2019

Poslední šev na Řepkových vězeňských teplákách. Fotbalista, jenž už neplatil leasing na svém fáru, se měl domluvit s kamarádkou Michaelou na fiktivním prodeji fára. Společnost, která auto vlastnila, má teď nárok na odškodnění ve výši 435 tisíc, Řepka poprvé dostal nepodmíněný trest. Jeho poslední nadějí je odvolání.

Dostal méně, než káže zákon

Vyšel z toho (zatím) ještě dobře. Tomáš Řepka totiž dostal nižší postih, než stanovuje zákon! „Trestní sazba má v tomto případě dolní hranici dva roky, tedy 24 měsíců,“ uvedl pro Aha! právník Jan Černý. „Jedním z principů ukládání trestu je ale přiměřenost. Dojde-li soud k závěru, že uložení trestu by bylo příliš přísné, tedy nepřiměřené, může uložit trest pod dolní hranici trestní sazby,“ doplnil expert.

 Řepka v TIKI-TAKA: Za mě by si to Baroš nedovolil! Jak ho uzemnil v Anglii?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.