Saudka doma nechtějí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Saudka doma nechtějí!

Kája Saudek se už asi domů nepodívá. Jeho žena Johanka tvrdí, že má v nemocnici mnohem lepší péči, než by měl doma.
Kája Saudek se už asi domů nepodívá. Jeho žena Johanka tvrdí, že má v nemocnici mnohem lepší péči, než by měl doma.

PRAHA – Kreslíř Kája Saudek (72), který je od loňského dubna hospitalizován v motolské nemocnici, se už možná nikdy nepodívá domů!


I když se nám před několika týdny jeho dcera Berenika (30) svěřila, že je na tom tatínek za celou tu dobu zdravotně nejlíp a možná už brzy bude propuštěn do domácí péče, manželka komiksového krále Johanka (58) to vidí jinak: „Kája domů nepůjde. Není důvod!“

„Manželův převoz domů bych si na triko nevzala. Přece jen je mu v péči lékařů líp,“ vypráví Saudková s tím, že nemocného kreslíře s dcerou nadále dennodenně navštěvují. „Kája je relativně v pořádku, ale stále tu hrozí, že by mu mohla uškodit i ta nejbanálnější nemoc. Má totiž ztrátu imunity,“ vysvětluje paní Johanka.

Saudkovi o Velikonocích loňského roku zaskočilo syrové maso v krku a prožil dvacet minut ve stadiu klinické smrti. Další tři měsíce byl v kómatu. Od té doby lékaři se střídavými úspěchy bojují o jeho návrat do běžného života. Celá rodina však přesto věří, že se jejich milovaný Kája ze všech nemocí nakonec dostane a bude zase jako dřív.


Autor: (daz)
Foto archiv Bereniky Saudkové

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.