Prostřeno! slaví deset let: Lída z lidu je zpátky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Prostřeno! slaví deset let: Lída z lidu je zpátky!

Celý život pracovala v JZD a nyní je v důchodu.
Celý život pracovala v JZD a nyní je v důchodu. (Foto FTV Prima)

Milovnice baget a kamarádka Ivety Bartošové (†48) opět vtrhne na obrazovky. Už dnes večer si chce »žena z lidu« Lída Žemberyová (67) s nezapomenutelnou energií a smíchem napravit reputaci u plotny.

Pořad Prostřeno! slaví deset let a televize Prima pozvala ke stolu pět legend, které se zapsaly do myslí i srdcí diváků. U Lídina stolu tak dnes usedne Zlatuše z Brušperka, transvestita Martin alias Stefany, Ital Giorgio a Jana z Brna, která »jídlu opravdu rozumí«.


„Byla jsem oslovena k účasti ve speciálu pořadu Prostřeno!. Za možnost vrátit se v pořadu, který dodnes sleduji a který je mým oblíbeným, jsem byla ráda. A docela jsem se těšila na nová setkání, na legraci a ochutnávání dobrých jídel. Také jsem chtěla uvařit moderněji a lépe než minule,“ přiznala deníku Aha! se svým typickým smíchem Lída, která vystupovala také s Ivetou Bartošovou v kulinářské show Čápi s mákem či v pořadu Můžu u vás přepsat?, kdy u ní strávil noc Libor Bouček (38).


Podporují ji všichni obyvatelé vesnice Jenichov na Mělnicku, kde bydlí, a samozřejmě celá rodina. „Byli překvapeni a méně nadšení než já, ale nakonec mi řekli – mami, jdi do toho, třeba teď uvaříš líp než minule a možná i něco vyhraješ...“ svěřila Aha! osminásobná babička. Jestli vyhraje, to se dozvíte až v pátek.

Bartošová (†48) ji utěšovala v letadle
Lída se zviditelnila také díky pořadu Čápi s mákem, kde se hodně skamarádila se zpěvačkou Bartošovou. „Ivetka byla velmi hodná. Pořád jsme si během natáčení povídaly, vlastně celou dobu jsme byly spolu a dokonce mi hodně pomohla a byla mi oporou v letadle, kterým jsme spolu letěly z natáčení ze Slovenska. Vlastně nebýt jí, tak mě do něho ani nedostali!“ zavzpomínala Lída z lidu. Na 29. dubna 2014, kdy Iveta ukončila svůj život pod koly jedoucího vlaku, nikdy nezapomene. „V den, kdy se stalo to neštěstí, jsem se nechala okamžitě odvézt na to místo a tam jsem se za Ivetku tiše pomodlila a zapálila za ni svíčku. Byla to opravdu moc citlivá, milá a hodná holka,“ dodala Žemberyová.

Paní »baketa«
Když vařila v pořadu, tak ji u soupeřů otrávili kraby. „Když jsem zjistila, že je máme mít podruhé, řekla jsem, že si radši koupím u benzinky »baketu«,“ touhle větou se zapsala do historie soutěže. A i dnes si ji ráda koupí. „Kdykoliv někam jedu, tak se těším, až někde zastavíme a dám si i dvě najednou,“ řekla se smíchem.


Kde všude už byla...
2006 Můžu u vás přespat?
2006 Jste to, co jíte
2010 Prostřeno!
2010 Čápi s mákem



Přečtěte si
pelagie
22. 1. 2019 • 08:40

tolik exotů dohromady jsem už dlouho neviděla, jejich hloupost jde až přes obrazovku ,jeden lepší než druhý, opravdu" kvalitní "pořad.......

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.