Šokovaný Hrušínský: Brzy budete viset! Vyhrožují mu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Šokovaný Hrušínský: Brzy budete viset! Vyhrožují mu

Jan Hrušínský
Jan Hrušínský (Herminapress.cz)

Jan Hrušínský (63) nepatří mezi ty, kteří by rádi splývali názorově s davem. Přesně naopak. Pravdu se nebojí říkat na rovinu a nebere si servítky ani v případě hlavy státu. Jenže takový postoj si vybírá svoji daň.

Principál Divadla na Jezerce je zkrátka přesvědčený, že před pravdou se couvat nemá. Ať se týká kohokoliv. „Já bych byl opravdu upřímně rád, kdybych nic kritizovat nemusel. Hlavní důvod, proč se tak vyjadřuju, je ten, že se nechci vrátit do dob nesvobody. A mám intenzivní pocit, že mě tam někdo proti mé vůli táhne,“ uvedl Hrušínský pro DVTV, proč si neváhá rýpnout i do Miloše Zemana. Zároveň přiznává, že takovým jednáním mnohé lidi popouzí a někdy je to opravdu hodně drsné.

Nejen kvůli Zemanovi prý bývá terčem nadávek i výhrůžek. Zmiňuje, že zejména poté, co poslal přímo hlavě státu dopis, se jeho e-mailová schránka prohnula pod náporem dehonestujících anonymů: „Ráno jsem otevřel počítač a měl jsem tam takový milý mail. Bylo tam napsáno: ‚Přečti si o sobě konečně pravdu, ty dobytku.‘ Podepsán pod ním prý byl ‚slušný občan‘,“ zkonstatoval. A dodal, že u fotografie s Janem Hřebejkem a dalšími lidmi na Staroměstském náměstí, kterou zveřejnil na sociální síti, byl zase komentář „Budete viset“. Což je pro něj jednoznačně za hranou. Ale jak říká, zpět do Ruska se mu už za žádnou cenu nechce.

Jan Hrušínský se nebojí projevit svůj názor: 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.