Případ napadeného Hložkova klávesisty: Díky Šteindlerovi nejde Hajlich sedět | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Případ napadeného Hložkova klávesisty: Díky Šteindlerovi nejde Hajlich sedět

Hajlich za ublížení na zdraví a výtržnictví měl jít na 39 měsíců do basy.
Hajlich za ublížení na zdraví a výtržnictví měl jít na 39 měsíců do basy. (Reprofoto FTV Prima, Slávka Červená, Facebook.com, ara)

Dvě hodiny stresu a napětí prožil u Krajského soudu ve Zlíně herec z Vyprávěj Oldřich Hajlich (26). Za ublížení na zdraví a výtržnictví měl jít na 39 měsíců do basy. Soud ale rozsudek zrušil a nahradil ho třemi roky vězení s tříletým podmíněným odkladem. Zaručili se za něj kolegové!

Incident se odehrál 7. října 2017 na svatbě Hajlichovy sestřenice v Trnavě na Zlínsku, kdy po potyčce skončil muzikant Pavel Březina (47), klávesista Standy Hložka (64) či Michala Davida (58), s těžkým zraněním kolene. Byly vypracovány tři znalecké posudky. Jeden tvrdil, že ke zranění došlo kopem, další při pádu, a třetí, že ani jednu variantu nelze vyloučit. Březina byl do počátku dubna 2018 v pracovní neschopnosti.


Obhájce Tomáš Gřivna podal ke krajskému soudu odvolání do tří výroků okresního soudu – o vině, trestu i náhradě škody. Odvolací krajský soud napadený rozsudek ve výrocích o trestu i náhradě zrušil a nahradil podmíněným trestem. Herec musí uhradit poškozenému celkem 108 tisíc za nemajetkovou újmu a za ušlý příjem, což je o polovinu nižší částka, než jakou přiřkl předchozí soud.


„Okresní soud nedocenil, že jde o první exces a nemá žádný záznam v rejstříku trestů. Zaručilo se za něj několik herců, například Milan Šteindler, i Herecká asociace je připravena za něj převzít záruku. Trest byl nepřiměřeně vysoký,“ uvedl soudce zpravodaj Ivan Holík.

Bojuje za svou nevinu
„Jsem šťastný, ale zvažuji, že budu dál bojovat za svou nevinu a podám dovolání. Nedokážu žít s pocitem, že jsem někomu prokopl koleno,“ prohlásil Hajlich, který odmítl několik pracovních nabídek. „Nemohl jsem spát. Naštěstí mám spoustu kamarádů a rodiče, kteří mě podrželi, a jsem jim vděčný. Nevěděl jsem, jak vše dopadne, ale zase se něco rýsuje,“ dodal.

Zvrat v kauze rvačky hvězdy Vyprávěj s Hložkovým klávesákem: Hajlich dostal podmínku!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.