Vystřelil a soused ho zbil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Vystřelil a soused ho zbil!

Plzeň, 10. února 2019, 04:50.  K nahlášené střelbě v centru Plzně vyjíždělo několik jednotek policistů.
Plzeň, 10. února 2019, 04:50. K nahlášené střelbě v centru Plzně vyjíždělo několik jednotek policistů. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Neděle před pátou ráno a sousedi přes zeď se rozhodli, že je nejideálnější čas si hlasitě popovídat. Partnerské spory řešili tak vehementně, až muž (26) z vedlejšího bytu v Plzni s nervy nevydržel. Výsledek? Skončil ve špitále. 

Vzal si do ruky plynovou pistoli a vyrazil požádat o klid hádající se pár (31 a 26). Nebojácně tak včera zaklepal na jejich dveře. „Když mu otevřeli, lekl se a vystřelil z plynové pistole,“ popsala policejní mluvčí Pavla Buřešová. Výstřel nikoho nezranil, ale odstartoval následnou potyčku.


Musel do špitálu
Při rvačce byl muž, který se chtěl ještě chvíli v klidu vyspat, zraněný a potřeboval ošetření záchranářů. „Sanitka ho převezla s lehkým zraněním do Fakultní nemocnice v Plzni,“ řekla mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Oba pili

Situaci na místě muselo uklidňovat několik policejních hlídek, dorazila i speciální jednotka vyzbrojená samopaly. A pouhou domluvou na místě případ neskončí. „U obou mužů byly pozitivní dechové zkoušky na přítomnost alkoholu v dechu. Zahájili jsme úkony trestního řízení,“ dodala Burešová.


Dělají vám sousedé potíže? Co můžete dělat?
*HLUK: Rušení klidu může vyřešit policie nebo družstvo. V době od 22 hodin do 6 ráno platí noční klid a hlukem se tak sousedé dopouštějí přestupku proti veřejnému pořádku. Policie může situaci zdokumentovat a uložit pokutu až 1000 Kč, ve správním řízení až 5000 Kč. Pokud je byt družstevní, může pomoci stížnost na družstvu, které má právo nájemníkovi vypovědět smlouvu.

*DĚTI: S nejmladšími sousedy jsou často velké problémy. Dupou a ječí. Můžou to vyřešit jejich rodiče alespoň položením koberců. V jiném případě je řešení na vás. Izolujte si strop konstrukcí, která vás hluku zbaví. Počítejte ale stím, že se váš strop sníží o 10 až 15 centimetrů.

*ZVÍŘATA: Neutálé štěkání psa může člověka dovést k šílenství. Řešením může být hygienická stanice, která hluk změří a pokud jsou hladiny vyšší, může uložit pokutu. Také se můžete obrátit na veterinární správu s podezřením na týrání. Můžete si popovídat se členy společenství vlastníků, které můžete přesvědčit o změně stanov, jež můžou zakázat chov zvířat.

*SEX: Milostný život sousedů asi nechce slýchat po večerech nikdo. Pokud s nimi o tomto nechcete bavit, vhoďte jim do schránky upozornění s tím, že nechcete být nedobrovolným svědkem jejich milostných hrátek. Velmi hluční sousedé mohou vadit mimo vás i ostatním. Sejděte se a když nebude jiná cesta, podejte společnou stížnost na městském úřadě.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.