Zvrat v případu bouračky Jana Kočky (†28) na D11: Hrozilo by mu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zvrat v případu bouračky Jana Kočky (†28) na D11: Hrozilo by mu...

Jan Kočka
Jan Kočka (D. Malík, T. Tran, M. Přibyl, HZS, Facebook, Instagram)

Až 15 let vězení by hrozilo Janu Kočkovi (†28) za to, že v protisměru na D11 naboural protijedoucí náklaďák. Protože kromě řidiče Miloslava V. (†28) zabil i sebe, případ asi policie odloží. 

Policisté nehodu překvalifikovali z usmrcení z nedbalosti, za které hrozí maximálně tři roky, na obecné ohrožení. „Změnu právní kvalifikace policie provedla na základě výpovědi svědků a znaleckého posudku z oboru dopravy. Vina je ale zřejmá a správná kvalifikace je důležitá i z důvodu prevence,“ řekl Aha! státní zástupce Ludvík Lukáš. 

Zda byl Kočka pod vlivem alkoholu, či jiných návykových látek, stále není jasné. Lukáš odmítl výsledky komentovat s tím, že případ nyní spadá pod Krajské státní zastupitelství v Praze. To se Aha! k případu do uzávěrky novin nevyjádřilo. „Na právníkvalifikaci přítomnost alkoholu vliv nemá. Mělo by to význam pro výši trestu u soudu,“ sdělil Aha! pražský advokát Jan Černý.

Bouračka v protisměru
Vnuk provozovatele matějské pouti v Praze zemřel 28. září. Po třetí ráno najel na D11 do protisměru a po přibližně dvou kilometrech se u Kostelní Lhoty čelně střetl s nákladním autem. Oba vozy vzplály a mladí řidiči střet nepřežili.

Pohřeb Jana Kočky (†28): Kočár s rakví, průvod Prahou a emoce rodiny!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
zadnice
12. 12. 2018 • 09:35

Když jsou výsledky tajné, tak byl asi "čistý", nebo ne!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.