Štamgasty zachránila zavíračka: Šofér (55) usnul za volantem a…Tatru zabodl do hospody! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Štamgasty zachránila zavíračka: Šofér (55) usnul za volantem a…Tatru zabodl do hospody!

Tatra projela restaurací.
Tatra projela restaurací. (Foto ČTK)

Tomu se říká pořádné štěstí v neštěstí! Řidič (55) nákladní tatry v Kunštátu na Blanensku usnul včera dopolůedne za volantem a náklaďák napasoval do místní restaurace. Nebýt zavíracího pondělí, štamgasti mohli být po smrti!

Kuriózní nehoda se stala po půl jedenácté poté, co řidič místo toho, aby otočil volantem a odbočil doleva, jel prostě rovně. Auto hospodu doslova rozbořilo a šofér zůstal zaklíněný uvnitř. „Ze zdemolované kabiny ho museli vystříhat hasiči,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Na místo vyjeli hasiči z okolí i ze 40 kilometrů vzdáleného Brna a začala mravenčí práce. Kromě toho, že museli velmi opatrně vytáhnout zraněného muže z vozu, bylo nutné zajistit, aby se nabouraný dům, v němž se restaurace nachází, nezřítil.

Štamgasty zachránila zavíračka

Nehoda pořádně zkomplikovala život majitelce hospůdky Věře Lepkové. V restauraci se bude totiž jako každý rok konat silvestrovská oslava a do té doby musí být všechno v naprostém pořádku. „Náklaďák projel téměř celým průjezdem, je to tam celé zničené,“ popsala Lepková. Přesto je ráda, že se nikomu nic vážného nestalo. „Obvykle chodívá na oběd asi 30 lidí. Kdyby se to stalo v jiný den a on se trefil kousek vedle, mohlo to dopadnout mnohem hůř,“ doplnila restauratérka.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.