Noční můra Mahuleny Bočanové: POTVRZENO! K autismu se přidala epilepsie | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Noční můra Mahuleny Bočanové: POTVRZENO! K autismu se přidala epilepsie

Mahulena Bočanová
Mahulena Bočanová (showpix)

 Dospívající dcera Mahuleny Bočanové (51) trpí od narození lehkým mentálním postižením. Zřejmě s nástupem puberty, kdy dochází k hormonálním změnám, se u Mariny (16) objevila epilepsie.

Pro herečku je její jediná dcera vším. „Máme krásný vztah a už se i hodně nasmějeme. Začala být, potvůrka, v pubertě. Líbí se jí kluci, ráno se dohadujeme, co si na sebe rozhodně nevezme a který spolužák ji miluje a která holka je šílená,“ prozradila herečka. „Žijeme úplně normálně, jen má duši sedmiletého dítěte. Tu já mám ale koneckonců taky, takže je vlastně celá já, tatrmánek můj sladkej. Je můj anděl...“ svěřila se Mahulena, jejíž dcera navštěvuje speciální školu Slunce, kde se věnují dětem s poruchou pozornosti. „Je to krásná holka, která se jen vyvíjí pomaleji než běžné dítě. Chce to samozřejmě obrovskou dávku trpělivosti, odvahy a lásky,“ poznamenala milující máma.

Dceřino dospívání ji zaměstnává natolik, že nemá čas řešit svůj věk. „Samozřejmě cítím, že stárnu, ale já mám v životě úplně jinak poskládané priority. Když máte složitější život, tak malichernosti neřešíte,“ netají se herečka, která loni oslavila padesátku a už půl roku abstinuje. „Přestala jsem pít a věřím, že už nikdy nebudu. Zatím mi alkohol vůbec nechybí, naopak mám víc energie a rána jsou o dost lepší. Ale bez dobrého jídla a kávy bych dlouho nevydržela,“ řekla Mahulena, která se nerada o své dceři a jejím zdraví baví. Ale v Top Staru v televizi Prima zaznělo, že její dcera trpí epilepsií. „Ano, je to tak, ale víc se o tom nebudu bavit. Prostě se s tím – jako se vším – musíme naučit žít,“ řekla deníku Aha! Bočanová. Momentálně ji nejvíc zaměstnává divadelní spolek Háta, kde hraje v několika komediích, a natáčení seriálu Modrý kód.

Záchvat na dovolené
U dcera Bočanové se letos v září na dovolené u moře objevily silné křeče v břiše a zvracela poté, co snědla talíř mušlí. „Máte někdo zkušenost s tím, že by reakcí na mušle (normálně tepelně upravené) byla otrava, křeče, omdlévání až epileptický záchvat?“ napsala tehdy Mahulena na sociální síť, čímž pořádně vyděsila nejen své přátele.

Epilepsie
Jedná se o chronické onemocnění mozku projevující se opakovanými a náhodnými záchvaty. Řada lidí prodělá za život epileptický záchvat, např. v důsledku infekce mozkové tkáně, ale to ještě nemusí znamenat, že je člověk epileptik. O diagnóze hovoří lékaři nejdříve po druhém nevyprovokovaném záchvatu. Může se objevit v každém věku. Epilepsie vzniklá v dětství má nejčastěji genetické příčiny, u dospělých vzniká v důsledku nádorových onemocnění, cévních mozkových příhod, úrazů hlavy či alkoholismu. Ve stáří se objevuje často epilepsie související s cévními mozkovými příhodami. Někdy zůstává příčina neobjasněna.

Mahulena Bočanová sekla s alkoholem! Moje zhuntované tělo si chce odpočinout.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
aveneta
1. 11. 2018 • 11:01

Mahulena bývala tzv. rozverná dívčina.....možná její postižená dcera je takový boží trest, kdy jak sama přiznává chlastala a ještě pár let potom, jo tzv. "celebrity" mají jiný pojem života. Dnes má sice přenádherný dům, nemusí řešit co je tzv. drahé v nákupech,ale to bohadství si do hrobu nevezme...no aspoň zajistí té polodementní dcerce život

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.