Král dechovek Peterka - TV Šlágr: Točí se v něm miliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Král dechovek Peterka - TV Šlágr: Točí se v něm miliony!

Peterka se brání a tvrdí, že Šlágr je opravdu v těžké situaci.
Peterka se brání a tvrdí, že Šlágr je opravdu v těžké situaci. (FotoTV Šlágr, ara )

Televize Šlágr byla odjakživa automat na miliony! V posledních letech jí neustále rostly tržby. Najednou ale její šéf Karel Peterka (67) prosí diváky o pomoc, jinak podle jeho slov hrozí stanici krach. Jak je to ale možné, když ještě nedávno měl Šlágr na svém účtu skoro 13 milionů korun?

Ve veřejné sbírce listin, které Šlágr musí zasílat státu, našel deník Aha! zatím poslední účetní uzávěrku televize za rok 2016. Loňská ještě není v systému naskenována. I tak ale dokument dokazuje, že se televizi ještě před dvěma roky velmi dařilo. Aktiva, což jsou peníze, kterými může ihned disponovat, dělala k 31. prosinci 2016 12 978 000 Kč. Rok před tím to bylo 11 364 000 Kč. „Tato společnost byla ve velmi dobré kondici! Nic nenasvědčovalo žádné krizi,“ řekl deníku Aha! ekonom Jindřich Korejs.

Zajímavá jsou podle něj také čísla pohledávek. V krátkodobých je zanesena částka 6 566 000 Kč, v kolonce pohledávky z obchodních vztahů pak suma 6 299 000 Kč. Celkem tedy televize na konci roku 2016 čekala na peníze ve výši 12 865 000 Kč. „Pokud se v dalším období pohledávek nedočkala, a naopak narůstaly, mohlo se to samozřejmě v posledním období na výkonu její ekonomiky podepsat,“ připustil ekonom.

Taktiku vylučuje

„Šlágr nemá lehké období, to je prostě fakt,“ tvrdí deníku Aha! Peterka, kterého někteří bývalí kolegové z televize obviňují, že jeho proslovy o ekonomické krizi stanice jsou pouze taktika, jak získat ještě více peněz.

Koho už Šlágr proslavil:

Eva a Vašek
Veronika a Vašek
Duo Jamaha
Marie Pojkarová
Marcel Zmožek

 Eva a Vašek se vrací do Ameriky. Hráli penzistům v Beskydech



Přečtěte si
hadaja
25. 10. 2018 • 10:56

Ty babičky, co to poslouchají jednak skoro neslyší,jsou rády, že si tu tv pustí, ale i kdyby jim mladí přehrâvač koupili, neumí to pustit, neví, jestli se to objednává přes telefon nebo internet, tak internet, to je jasný😣, co se týká telefonu, jsou rády, že umí zavolat dceři nebo synovi, pan Peterka je asi trochu mimo.Další problèm je jeho projev, neřekne souvislosti větu, každè druhé slovo je prostě...to nemluvím o jeho vzhledu, ten diblík Mára, to je beze slov, myslela jsem si, že je to Marie a oba Jaroslava, no mazec

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.