Konec smíru mezi dědici Bořka Šípka (†66): Milenka z kola ven! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Konec smíru mezi dědici Bořka Šípka (†66): Milenka z kola ven!

Bořek Šípek, Iveta Stanislavová
Bořek Šípek, Iveta Stanislavová (FOTO: M. Hykl, Robert Klejch )

Po smrti Bořka Šípka (†66) se rodina zbavuje jeho posledního díla. Do dražby jde jeho unikátní dílo v hodnotě bezmála půl milionu korun. Současně s tím zanikla i »pojistka míru« v rodině expartnera Leony Machálkové (51) a fond, jehož předsedkyní byla poslední architektova láska Iveta Stanislavová.

Svěřenecký fond založil architekt těsně před svou smrtí, měl ochránit to, aby se jeho tři synové nehádali o peníze. „ Do fondu vložil právě autorská práva na své dílo. Jeho cílem je nakládat s autorskými právy a každoročně spravedlivým dílem vyplatit zisky mezi jeho tři syny. Paní Ivetu Stanislavovou ustanovil předsedkyní a správkyní fondu,“ řekl Blesku blízký přítel architekta.

Jenže to už neplatí. „Fond zanikl, tudíž zdědí všechna autorská práva všichni synové Bořka. Iveta Stanislavová, Bořkova poslední milenka a přítelkyně exministra kultury Daniela Hermana, je z kola ven,“ řekl Blesku dobře informovaný zdroj z blízkosti pozůstalých.

Přesně 914 dní po smrti Bořka se také draží jeho poslední dílo. Soubor tří předmětů z roku 2015 obsahuje mistrem osobně signovanou vázu (70 cm), návrh vázy a fotografii. Tuto kolekci s názvem Sentenced to Death (Odsouzen k smrti) navrhl Šípek osobně a také se podílel na její realizaci. „Šípkův tým umělců realizoval za života autora tuto kolekci pouze v jednom jediném originálním provedení s označením 1/11 a výrobu ukončili. Tím došlo k vytvoření unikátního a sběratelsky velmi zajímavého souboru uměleckých předmětů, z něhož je každý kus jedinečný,“ uvedla podle Blesku galerie USTAR. Vyvolávací cena je 290 000 korun, přičemž odhadní činí až 450 000 korun.

 Tajný pohřeb Bořka Šípka (†66):

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ivoadler
16. 8. 2018 • 09:48

Co to je za existenci ta Stanislavová? Není to nějaká zlatokopka? Koukám, že má samé "zajímavé" milence.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.