Bývalý reprezentant Václav Burda (†45): Smrtelná srážka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Bývalý reprezentant Václav Burda (†45): Smrtelná srážka!

Václav Burda (†45)
Václav Burda (†45) (Foto ara)

Ta rovinka mezi Hodonínem a Moravskou Novou Vsí nevypadá nebezpečně. Přesto se mu stala osudnou. Při autonehodě tam vyhasl život Václava Burdy (†45), bývalé opory zadních řad hokejového nároďáku i pražské Sparty.

Mistr ligy z roku 1993 a majitel bronzu z MS 1998 byl na cestě do Kravař, když krátce po nedělní půlnoci nejspíš usnul za volantem svého Passata, vyjel do protisměru a čelně se střetl s kamionem. „I když se řidič nákladního vozu snažil brzděním a vyhýbáním střetu zabránit, bohužel došlo k nárazu,“ sdělila policejní mluvčí Kamila Haraštová.
„Venca byl skvělý hokejista a vynikající a férový chlap. Prožíváme velkou bolest nad jeho ztrátou,“ uvedl majitel Sparty Petr Bříza.

Tragická zpráva zasáhl i zámořskou NHL. Burda totiž po skončení kariéry pracoval jako skaut. Patnáct let lovil budoucí hvězdy pro Ottawu, kde se vypracoval až v šéfa evropského skautingu, poslední rok své mimořádné hokejové znalosti a čich na talentované mladíky uplatňoval ve službách Edmontonu.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.