Heroinová Katka od Třeštíkové: Kamarádova slova děsí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Heroinová Katka od Třeštíkové: Kamarádova slova děsí

Z narkomanky Katky je troska.
Z narkomanky Katky je troska. (Aerofilms)

Měla velkou šanci se ze všeho dostat, ale závislost na drogách byla větší. Feťačka Katka (41), jejíž osud čtrnáct let sledovala dokumentaristka Helena Třeštíkováv (69) je na tom podle posledních dostupných informací velmi špatně. Podepsalo se na ní dlouhodobé užívání heroinu a podle blízkého člověka z jejího okolí má Katka problémy zejména s imunitním systémem.

Zimní měsíce prožila podle redakce eXtra.cz v jakési dílně, kde přečkala studené noci. „Mám tam pokoj a je tam teplo,“ prozradila před více než půl rokem Katka Bradáčová redaktorovi eXtra.cz na kameru.

O aktuálním stavu feťačky se rozpovídal její blízký kamarád. „Jsme zase na Invalidovně, potkáváme se tam. Když jsem s ní mluvil naposled, tak mi říkala, že na tom zdravotně není dobře. Že má problém s imunitním systémem, což je způsobené dlouhodobým užíváním drog. Dceru prý taky neviděla už hodně dlouho,“ řekl podle eXtra.cz.

Katka dochází každý den pro dávky metadonu do centra pro závislé na pražskou Bulovku. Metadon se podává lidem, kteří se snaží odvyknout od závislosti na drogách, snižuje totiž touhu po opiátech a ulevuje abstinenčním příznakům.

I přes snahu feťačky se od drog co nejvíce distancovat, si Katka pervitin občas dopřeje. „Přes zimu se nic nezměnilo. Ani to, že si občas dá pervitin. Prostě my narkomani to tak máme. Cesta ven je těžká, mnohdy nemožná. Ale Katka na tom byla hodně dlouho, takže to může skončit tak, že jí zdraví úplně selže,“ dodal podle eXtra.cz člověk z komunity.

Trailer k dokumentu o feťačce Katce:



Přečtěte si
janakveton
10. 7. 2018 • 16:51

A taky by měli vidět kanadský film "Dokonalé opojení"!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.