Hlasatelka Marie Tomsová: Ukrývala v bytě 60 cizích lidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Hlasatelka Marie Tomsová: Ukrývala v bytě 60 cizích lidí!

Marie Tomsová
Marie Tomsová (herminapress.cz)

Zatímco někteří umělci byli během sametové revoluce v dobách demonstrací v divadlech a jiní na náměstí, populární televizní hlasatelka Marie Tomsová (65) ukrývala ve svém bytě 60 cizích lidí.

Na sametovou revoluci má hlasatelka velmi zajímavé a na rozdíl od svých kolegů neobvyklé vzpomínky. „V pátek 17. listopadu jsem odjela do porodnice, ale vrátili mě domů, že to ještě není ono. Čekala jsem vytoužené miminko. Bydleli jsem v Mikulandské ulici, v půl sedmé mi kamarád přinesl chycené ryby a já byla líná jít za ním přes dvůr a zamknout vrata do ulice. Za chvíli volal další kamarád, ať za žádnou cenu nevycházím, že se za rohem na Národní něco děje,“ řekla Tomsová magazinu Sedmička.

O hodinu později se moderátorka šla podívat ven z okna a zjistila, že dvůr je plný lidí, kteří se chtějí dostat do vedlejšího dvora. „Náš dům byl jako jeden z mála otevřených a jim se podařilo prchnout uličkou obušků z Národní až k nám. Zavolala jsem na ně, ať jdou ke mně, otevřela dveře a oni proudili dovnitř. Každý se v předsíni vyzul a šel do pokoje, který byl velký. Navařila jsem kotel čaje, pár hrnků nestačilo, protože někdo ty boty spočítal a mých azylantů tam bylo šedesát. Byli šokovaní, vyděšení, někteří zranění. Měla jsem v rádiu puštěný Hlas Ameriky, takže slyšeli, co se děje,“ svěřila se s netradiční vzpomínkou moderátorka magazinu Sedmička.
Pro moderátorku to byl velmi zajímavý zážitek, a nejen pro ni! Mnoho z azylantů bylo překvapeno, že hvězda, jako je právě Tomsová jim nabídla útočiště. Návštěvníci moderátorce poté nosili kytky a dárečky, jako poděkování za její ochotu. Největší dárek však Tomsová dostala v úterý, kdy se moderátorce v půl šesté večer narodil vytoužený syn.

 Hlasatelka Tomsová nestárne: Ukázala se v plavkách!

Video se připravuje ...




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.