Česko se chystá na revoluční víkend | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Česko se chystá na revoluční víkend

Revoluční rok 1989 na fotografiích Jana Šibíka
Revoluční rok 1989 na fotografiích Jana Šibíka (Jan Šibík)

Zapalování svíček, kladení věnců i koncerty a demonstrace. Česko má před sebou perný víkend, během kterého si lidé připomenou 30. výročí sametové revoluce. A někteří budou vzpomínat na Slovensku...

SOBOTA
Největší kontroverze vyvolalo rozhodnutí prezidenta Miloše Zemana (75), který se akcí 17. listopadu nezúčastní. Prý bude tiše vzpomínat. Dnes ale položí věnec u památníku akce studentů v Bratislavě, již navštíví v rámci slavnostního otevření tzv. Českého domu. Ani premiér Andrej Babiš (65, ANO) nechce prozradit, kdy půjde položit kytici na Národní třídu. Minule ale přišel pod rouškou tmy a jeho věnec skončil v koši. Důvod tajnůstkářství je možná ten, že se chce vyhnout lidem z Milionu chvilek, kteří na dnešek od 14.00 svolali demonstraci na Letnou.

NEDĚLE
V Praze, kde revoluce vypukla, se bude ale to hlavní odehrávat až zítra. Na Národní třídě bude připravena akce s přednáškami a hudbou, v poledne zavzpomínají na Albertově studenti a večer na Václaváku proběhne koncert a v 19.00 videomapping na budovu Národního muzea. Vzpomínkové akce budou i v dalších městech napříč Českem, půjde zpravidla o shromáždění na náměstích.

Přečtěte si
zadnice
16. 11. 2019 • 11:06

Proč by se premiér měl bát nějakého "Miliónu chvilek..." který vede nedostudovaný, nezaměstnaný zrzek z Vodňan! Senát ČR, který nám k ničemu si ho pozval dokonce na nějaký aktiv jako jednoho z hlavních účastníků! Senátoři jsou ti, kteří se bojí o koryta!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.