Yvonne Přenosilová: Útěk do zahraničí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Yvonne Přenosilová: Útěk do zahraničí!

Pokud Yvonne nebude zavalena prací, hrozí, že se vrátí nadobro k našim sousedům.
Pokud Yvonne nebude zavalena prací, hrozí, že se vrátí nadobro k našim sousedům. (Foto Aha! - Pavel Machan )

Potíže se sedacím nervem má neustále. Rozhodně ji ale tento problém nebrání v práci. Kdyby ovšem nějakou pořádnou Yvonne Přenosilová (70) měla. „Pomalu přemýšlím o tom, že se vrátím do Německa. Co tady, když není do čeho píchnout?” povzdechne si zpěvačka.

„Mám jenom rozhlas a jinak nic. To víte, že bych se občas ráda prošla po jevišti a něco třeba zapěla, nabídky ale nejsou. A kašlou na mě i moji kamarádi,” vysvětluje deníku Aha! Přenosilová, jejíž Roň slzy nebo Boty proti lásce zná snad každý nazpaměť. „K životu potřebuji práci,“ netají se.
Už pomalu nemá důvod zůstávat v Česku, vždyť syn Maxmilián (38) žije v Mnichově. „Je mi se synem dobře. Navíc má teď novou přítelkyni, která je moc prima,“ pochvaluje si.


Domů do Česka se Přenosilová vždycky vrátí jenom na pár dní. To aby natočila nebo odvysílala na Country rádiu svůj pořad. Jen, co tak ale učiní, zase mizí do Německa. A ráda. „Tam je úplně jiná nálada. Lidí neřeší jenom politiku jako u nás, jsou k sobě vstřícní a dokáží se na sebe usmívat,“ míní.
Přenosilová má prostě stále víc důvodů, proč zase natrvalo přesídlit do Německa. Velmi špatně se také vyrovnává s tím, že jí v Česku odchází jeden kamarád za druhým. Snad nejhůř nesla smrt Karla Štědrého (†80). „To jsem si řekla, že už je všechno úplně v p*deli...,“ uleví si žena s nezaměnitelným hlasem.

Utekla v roce ´68
Když podepsala výzvu »2000 slov«, komunisté jí to dali sežrat. Několikrát denně měla výhružné telefonáty. Navíc její rodina už měla »zkušenosti« s komunisty a příslušníky statní bezpečnosti StB, tatínka v 50. letech zavřeli. 27. srpna 1968 emigrovala a usadila se v Německu. Roku 1978 se vdala za V roce 1978 jste se vdala za šlechtice a stala se baronkou von Schuckmann. Do vlasti se vrátila hned v roce 1989.

Na video s Yvonne Přenosilovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
defakto
27. 2. 2018 • 11:36

... no jestli si myslí , že její 38 letý syn bude nadšený tím , že se mu natrvalo vrátila matka , tak to se asi plete. Nejspíš mu vyhovuje vidět se s ní pár krát do roka . Problém je v tom , že pani Yvona zůstala sama , není zájem o její práci a taky zhoršujíci se zdravotní stav. Bojí se , co sní bude když by zůstala nepohyblivá , nebo se dostaví jiné nemoci stáří a bude potřebovat pomoc svých blízkých a tak přemýšlí o tom vrátit se tam kde má jediného syna. Tak to je dilema a musí si to vyřešit sama .

ivoadler
27. 2. 2018 • 11:36

Přenosilka má pravdu. Nenávisti a zášti je tu víc než dost. Stačí se podívat na diskuse na internetu. Ale tak nějak chybí konstatování, kdo to šíří. Každý. kdo takovou náladu šíří, by zasloužil nakopat do pr dele.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.