Legenda Yvonne Přenosilová (69): Proč se skrývá před světem? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Legenda Yvonne Přenosilová (69): Proč se skrývá před světem?

Yvonne Přenosilová
Yvonne Přenosilová (Foto Martin Hurda)

Smutná zpráva. Yvonne Přenosilová (70) rezignovala na plnohodnotný život a stáhla se do ústraní svého pražského bytu.

Téměř nechodí ven a o vystupování před publikem nechce ani slyšet. „Zatím nechystám žádná vystoupení,“ řekla Nedělnímu Aha! interpretka legendárních hitů jako Roň slzy či Boty proti lásce.

Ukrývá se doma
„Tak jsem doma a různě,“ řekla na dotaz, co celé dny dělá. Potvrdila tak smutnou realitu, že se ukrývá před světem za zdmi svého bytu na pražském Žižkově. Dokonce ani letití přátelé ji nejsou schopni přesvědčit, že by měla mezi lidi.

Smutní pro syna
„Snažil jsem se ji přemluvit, aby s námi jezdila na vystoupení, fanoušci by ji rádi viděli a slyšeli, ale bohužel, odmítla to,“ přiznal Yvonnin kolega Milan Drobný (72). Za uzavřením se před světem údajně stojí i stesk po jediném synovi Maximiliánovi (37), který žije v Německu a také její nemoci.

Stěžuje si na bolest

Přenosilová si dlouhodobě stěžuje na bolesti zad. Údajně trpí onemocněním ischias, což je podráždění sedacího nervu, uskřípnutí nebo zánět, jehož nejčastější příčinou je vyhřeznutí meziobratlové ploténky. Největší strach má zpěvačka a moderátorka ale z toho, že bude odkázaná na pomoc ostatních, a to je zřejmě hlavním důvodem, proč se dobrovolně zabarikádovala ve svém bytě a o vnější svět už nejeví zájem.

Z emigrace se vrátila bez syna
Slibně nastartovanou kariéru Yvonne přeťaly pásy tanků spřátelených zemí v srpnu 1968 a tehdy jednadvacetiletá zpěvačka byla mezi prvními, kdo podepsal petici Dva tisíce slov. Komunisté ji donutili, aby týden po okupaci emigrovala přes Rakousko a posléze Velkou Británii do tehdejšího SRN. Tam v Mnichově zůstal její syn Max, který se odmítl po revoluci vrátit s maminkou do Prahy.

Znáte její největší hity?
Sama Přenosilová za svou nejoblíbenější píseň považuje Noční modlitbu, která se však příliš často v rádiích nehrála. Největší hity, kterými se zapsala do srdcí svých fanoušků, jsou bezesporu Boty proti lásce, Roň slzy, Mně se líbí Bob, Tak prázdná nebo duet s Karlem Gottem – Zejtra ti už sbohem dám.

Na videu Yvonne Přenosilová vzpomíná na další pěveckou legendu:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
13. 8. 2017 • 00:45

dutch za " brzdu " bodujete Přeju taky hezký zbytek léta! Díky za přání ! Ale protože zůstávám v Praze a v centru, moc hezký to léto není.Nekončící turistická, špinavá + uřvaná + neuhnoucí tsunami nám od rána do noci ze života dělá peklo .

-bello-
9. 8. 2017 • 23:28

dutchschulz nemohu souhlasit Přenosilové " Boty " se mi líbí víc, než originál od Nancy Sinatra https://www.youtube.com/watch?v=SbyAZQ45uww a např. " Perdono " od Caterine Caselli taky nic moc proti Přenosilový atd. Na Brendu Lee myslím neměla a Roň slzy nedala, ale co jako, i to se stává ! A Brendu kopčila i Kubiška a další. Cover verze Přenosilové jsou dobré a cover verze byly, jsou a budou.Já na nich nic špatnýho nevidím. Zimní království -česká tvorba - zazpívala taky dobře.Dyť tý holce bylo v té době 20 let a v Česku skřehotala všude Zagorka a Drupi , kdy i skvělá Kratochvílová zdrhla . V rádiu po 1989 Přenosilová měla pořad o muzice a kam se na ni hrabal přiblbě slabikující , sebechválou smrdící Gott v tomtéž pořadu! Přenosilová vystoupila párkrát ve Šmoldasově pořadu a tam bodovala.Není blbá, jak jsem si myslela.Je vtipná a taková zemitá, bych řekla. Nechala bych ji dejchat.Je nemocná a to samo deptá.

bursik
6. 8. 2017 • 18:07

Ma pekny duchod z BRD a tantieny z pisnicek ,proc se ztrapnovat a otvirat pusu na Play back jako jeji kolegove vrstevnici.Proc ti ostatni nevi ze v nejlepsich je dobre prestat.Clanek je vycucany z paty o nicem,nebot o Babisove svatbe se psalo tyden a ted pisalkove nevi,okurkova sezona tak oprasili TV program 13.komnata na jejimz zaklade napsali tu NUDU o nicem

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.