Bolestivé dětství Yvonne Přenosilové (69): Doma slýchávala, že je pitomá…dokonce i kráva! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Bolestivé dětství Yvonne Přenosilové (69): Doma slýchávala, že je pitomá…dokonce i kráva!

Yvonne Přenosilová
Yvonne Přenosilová (Foto Petr Novotný)

Oblíbená zpěvačka, která zářila v šedesátých letech se svými hity Roň slzy nebo Boty proti lásce, neměla zrovna snadné dětství. Její máma byla totiž Rakušanka a táta za války utekl a bojoval v britské armádě v československém oddělení. Všichni ji brali jako cizácké dítě, později dokonce za potomka vlastizrádce.

Mladička Yvonne prožívala opravdu složité dětství. Jejího tátu dokonce zavřeli. „Tatínek byl voják duší i tělem, bojující proti nepříteli pod «špatným»praporem. V noci ho přišli zatknout, a aniž by rodina měla jakékoliv zprávy, skončil v neblaze proslulém «domečku» vedle Hradu,“ zavzpomínala Yvonne Přenosilová pro časopis Téma.

Tehdy se rodině možná i ulevilo. Její táta byl totiž opravdu přísný. „Po jeho smrti a s odstupem času už to není tak bolestivé, ale bývalo. Nejen fyzicky, ale i duševně. Slýchávala jsem často, jak má pitomou dceru, že jeho dcera je kráva,“ prozradila legenda šedesátých let. Maminka jí taky moc nepomohla, protože se tatínka stejně jako ona bála. Otázkou je, jestli měla tátu přesto všechno ráda. „Na to existuje krásné německé slovo, které je bohužel nepřeložitelné – Hassliebe. Hass je nenávist a Liebe láska. A to je ono, strašně silný cit, plný obého,“ dodala zpěvačka s tím, že svou mámu ráda měla, ale trošku jí opovrhovala za to, že se neuměla postavit na vlastní nohy a vzdorovat. Přesto všechno žila s mámou až do svých 27 let. „To už mě kamarádky chtěly zavřít do blázince, podotkla Yvonne.“



Přečtěte si
ivoadler
25. 7. 2016 • 11:15

Táta byl evidentně psychopat, potížista z povolání. Když umřel, všem se ulevilo. Teď, kvůli blbýmu tátovi, ze sebe dělá chudinku.

elzbet1
24. 7. 2016 • 23:23

Mně jen vždy pobaví,jak si všechny ty hvězdy začnou "nad hrobem" stěžovat,jaké měly hrozné a strastiplné dětství.To ale měla polovina našeho národa a nepláčí nad sebou,prostě jedou dál a žijí a ještě kolikrát pomáhají jiným.

srdcovadama111
24. 7. 2016 • 18:00

Přenosilka zase oslovovala svého malého syna HADE! Sama to říkala v TV.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.