Libuše Šafránková (64): Po nemoci návrat na scénu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Libuše Šafránková (64): Po nemoci návrat na scénu!

Libuše si na královnu přece jen zahrála.
Libuše si na královnu přece jen zahrála. (Foto ara)

Naše slavná Popelka Libuše Šafránková (64) má předčasného Ježíška. Namluvila audioknihu Princ Mamánek, kde se zhostila role královny. Pro herečku je to určitá satisfakce. Královnu totiž měla ve stejnojmenném filmu hrát, ale na projekt nebyly peníze.

Když herec Jan Budař (40) tvořil scénář k filmu Princ Mamánek, jehož měl být i režisérem, role královny a krále už psal na tělo Libušce a jejímu manželovi Josefu Abrhámovi (77).

„Tak moc se těším na natáčení, bude to moje první práce poté, co jsem se vrátila z nemocnice,“ řekla před rokem radostná Šafránková, která prodělala velmi těžkou a náročnou operaci rakoviny plic s následnou velmi dlouhou rekonvalescencí.

Jenže Budař nakonec na film nesehnal peníze, a tak ze všeho sešlo. „Je mi to moc líto, že film nebude. S manželem se nám ta látka k filmu tak moc líbila, když s tím nápadem Honza přišel k nám domů. Okamžitě jsme řekli ano, aniž bychom viděli scénář. Tak nám teď nezbývá nic jiného, než věřit, že se finance někdy najdou. Byla by to věčná škoda tohle nenatočit,“ komentovala Libuše.

To ještě netušila, že Budař se nevzdá. Scénář hbitě přepsal na knihu, kterou sám i ilustroval, a zároveň se rozhodl pro audioknihu. A tu namluvili všichni, co ve filmu měli hrát. V čele s královnou Šafránkovou, králem Abrhámem, princem Budařem a rytířem Ondřejem Vetchým. Pro herečku je to tak první práce po boji se zákeřnou nemocí.

Na video se Šafránkovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.