Tragická smrt Jana Třísky (†80) po pádu do Vltavy: Proč hazardoval se životem?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Tragická smrt Jana Třísky (†80) po pádu do Vltavy: Proč hazardoval se životem?!

Herec Jan Tříska (†80) zemřel v pondělí ve dvě hodiny ráno.
Herec Jan Tříska (†80) zemřel v pondělí ve dvě hodiny ráno. (Foto Aha!: M. Protivanský, K. Kopáč, M. Pátek, ČTK, ara)

Jako by mu už na ničem nezáleželo! Přátelé Jana Třísky (†80) se sice shodují, že si herec dobrovolně na život nesáhl, podle svědků ale poslední okamžiky před smrtí nesmyslně riskoval. 

Tříska by nenechal ve štychu připravený štáb, hloupé teorie o sebevraždě by měly skončit,“ nechal se slyšet hercův dlouholetý kamarád Jan Hrušínský (62). I když by herec podle jeho slov do Vltavy neskočil úmyslně, svému tragickému osudu šel podle očitých svědků dost naproti. A to naprosto zbytečným hazardem.


Nedal si říct
Tříska si měl jít na most přivolat filmové štěstí. Na sochy totiž sahal pravidelně před každým velkým natáčením. Podle těch, co museli přihlížet jeho konci, se na kamenné zábradlí ale tentokrát usadil na dlouhých čtyřicet minut. Navíc si nohy nebezpečně přehodil směrem k vodě. „Šli jsme kolem asi ve čtvrt na čtyři. Ptala jsem se ho, jestli by nebylo lepší sednout si obráceně. Odpověděl mi – to je v pořádku! Ještě jednou jsem se tam vrátila, ale velmi klidně mi odpověděl – takhle je mi dobře,“ svěřila deníku Aha! náhodná kolemjdoucí Jitka S.
Napomenutí ochranky
Podobně vzpomíná na osudnou chvíli i člen ochranky. Ani jeho varovných slov neuposlechl. „Napomenul jsem ho, on slezl, omlouval se a chvíli jsme tam spolu mluvili. Byl úplně v klidu, ani náznak nějakého smutku nebo sebevražedného úmyslu,“ řekl nám hlídač. Herec ho sice na chvilku poslechl, pak se ale na stejné místo vyšplhal znovu. Záhy nato pak došlo k nešťastnému pádu.



Přečtěte si
aveneta
27. 9. 2017 • 21:49

Je faktem, že normální člověk by takto neriskoval, aby seděl takto nebezpečně....no, celebrity mají své tzv. manýry" které se mohou vymstít, těžko přesně říci co byl ten pravý důvod...to si vzal onen Tříska sebou do hrobu.....

majojo
27. 9. 2017 • 12:01

Kdyby to platilo tak docela, neutopil by se, ale ten most by na něj spadl.

hejhej
27. 9. 2017 • 10:36

Na zábradlí mostu se spuštěnými nohami k řece dokáže jenom sebevrah nebo cvok. Tříska měl 80 let, asi už nebyl schopný rozumného uvažování.

najka
27. 9. 2017 • 09:13

....jednoznačně chyba ochranky!!! Měla mu napařit pořádnou pokutu a ne nechat staříka lézt po kulturní památce!!! Kdo s čím zachází, s tím i schází!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.